Wereldtop in actie bij de 32e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen

door 28 sep, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De organisatie van de Menzis 4 Mijl van Groningen heeft voor de 32e editie ook de winnaar van vorig jaar weer aan de start staan: Victor Chumo. De uit Kenia afkomstige Chumo (31), was in 2017 de verrassende winnaar van de 4 Mijl toen hij topfavoriet Yomif Kejelcha achter zich wist te laten. Daarna wist hij nog een aantal topwedstrijden op zijn naam te schrijven waaronder de Montferlandrun, Peuerbach Nieuwjaarswedstrijd en onlangs nog de Lille Halve Marathon.

Tegenstanders van Chumo zijn onder andere de uit Ethiopië afkomstige Ibrahim Jeilan, Albert Rop uit Bahrein, die zich met name gespecialiseerd heeft in de 5000m en Telahun Haile, de verrassende ‘early season leader’ met een wereldbesttijd op de 5000m gelopen in juni in 13.04. Daarnaast staat ook Davis Kiplangat (20) weer aan de start. Hij werd vorig jaar 6e bij de 4 Mijl.

Bij de internationale vrouwen zal de strijd gaan tussen 2 Keniaanse en een Belgische atleet

Ook bij de vrouwen staat de internationale top aan de start. Meervoudig Belgisch en eenmaal Europees Kampioene Louise Carton begon haar carrière bij Hermes Club Oostende. In 2013 veroverde ze haar eerste Belgische titel tijdens de Junioren Kampioenschappen veldlopen.

De uit Kenia afkomstige Eva Cherono (22) maakte al vroeg in haar carrière naam door een medaille te pakken bij de Afrikaanse Jeugd Kampioenschappen in 2013. In 2015 kwam ze tijdens het junioren toernooi net iets te kort en finishte als 4de. Dit jaar is Eva regelmatig te zien in de grote wedstrijden waar ze als haas optreed tijdens de diverse Diamond League wedstrijden.

Daarnaast zal ook de Keniaanse Valentine Mateiko (22) starten. Zij had al succes bij de WK junioren in Eugene, Amerika. Daarna lag de focus van de jonge Keniaanse met name op het afronden van haar studie. Nu is zij echter klaar voor haar comeback.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest