Wereldtop in actie bij de 32e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen

door 28 sep, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De organisatie van de Menzis 4 Mijl van Groningen heeft voor de 32e editie ook de winnaar van vorig jaar weer aan de start staan: Victor Chumo. De uit Kenia afkomstige Chumo (31), was in 2017 de verrassende winnaar van de 4 Mijl toen hij topfavoriet Yomif Kejelcha achter zich wist te laten. Daarna wist hij nog een aantal topwedstrijden op zijn naam te schrijven waaronder de Montferlandrun, Peuerbach Nieuwjaarswedstrijd en onlangs nog de Lille Halve Marathon.

Tegenstanders van Chumo zijn onder andere de uit Ethiopië afkomstige Ibrahim Jeilan, Albert Rop uit Bahrein, die zich met name gespecialiseerd heeft in de 5000m en Telahun Haile, de verrassende ‘early season leader’ met een wereldbesttijd op de 5000m gelopen in juni in 13.04. Daarnaast staat ook Davis Kiplangat (20) weer aan de start. Hij werd vorig jaar 6e bij de 4 Mijl.

Bij de internationale vrouwen zal de strijd gaan tussen 2 Keniaanse en een Belgische atleet

Ook bij de vrouwen staat de internationale top aan de start. Meervoudig Belgisch en eenmaal Europees Kampioene Louise Carton begon haar carrière bij Hermes Club Oostende. In 2013 veroverde ze haar eerste Belgische titel tijdens de Junioren Kampioenschappen veldlopen.

De uit Kenia afkomstige Eva Cherono (22) maakte al vroeg in haar carrière naam door een medaille te pakken bij de Afrikaanse Jeugd Kampioenschappen in 2013. In 2015 kwam ze tijdens het junioren toernooi net iets te kort en finishte als 4de. Dit jaar is Eva regelmatig te zien in de grote wedstrijden waar ze als haas optreed tijdens de diverse Diamond League wedstrijden.

Daarnaast zal ook de Keniaanse Valentine Mateiko (22) starten. Zij had al succes bij de WK junioren in Eugene, Amerika. Daarna lag de focus van de jonge Keniaanse met name op het afronden van haar studie. Nu is zij echter klaar voor haar comeback.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!