Abdi Nageeye meldt zich af voor TCS Amsterdam Marathon

door 1 okt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Abdi Nageeye Amsterdam Marathon

Abdi Nageeye moet zich helaas afmelden voor de TCS Amsterdam Marathon als gevolg van een knie blessure. Vorig jaar pakte Nageeye de Nederlandse titel in een nationaal record van 2:08.16.

In april van dit jaar liep hij in extreme weersomstandigheden naar een knappe 7e plaats in de Boston marathon, maar hield daar een hamstringblessure aan over. Op weg naar een podiumplek op de Europese Kampioenschappen moest hij helaas na 36km helaas uitstappen.

Om deze teleurstellingen het hoofd te bieden besloot Abdi om zich op de TCS Amsterdam Marathon te richten. De korte voorbereidingstijd vroeg echter om een foutloos traject wat door de opzettende blessure onmogelijk blijkt. 

Abdi Nageeye:  “Ik had het jaar graag mooi af willen sluiten bij een wedstrijd die speciaal voor me is. Helaas heeft een blessure roet in het eten gegooid.”

Abdi zal zich de komende tijd in Kenia gaan richten op zijn herstel en zodra hij fit is plannen gaan maken voor toekomstige wedstrijden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!