Atletenveld van Amsterdam Marathon versterkt

door 2 okt, 2018Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Select 2024Select 2024

Het atletenveld van de TCS Amsterdam Marathon is verder versterkt. Mule Wasihun, Gideon Kipketer, Laban Korir, Kaan Özbilen en Jonathan Korir gaan starten op zondag 21 oktober. Eerder maakte organisator Le Champion al bekend dat wereldtoppers Lawrence Cherono en Kenenisa Bekele hun opwachting gaan maken. Met de toevoeging van dit vijftal heeft de TCS Amsterdam Marathon een sterk en breed deelnemersveld.

Mule Wasihun heeft, na Cherono en Bekele, de derde snelste tijd achter zijn naam staan met 2.05.39. De 24-jarige Ethiopiër start voor de derde keer in Amsterdam en noteerde vorig jaar zijn persoonlijk record toen hij de vierde plaats pakte. Wasihun is een veelbelovend opkomend Ethiopisch talent en wordt een steeds grotere naam in de hoogste regionen van de marathonwereld.

Gideon Kipketer maakt deel uit van een club jonge hardlooptalenten die kan uitgroeien tot de volgende generatie marathontoppers. Kipketer verbeterde eerder dit jaar zijn persoonlijk record met meer dan twee minuten naar 2.05.51. Daarmee werd hij tweede bij de marathon van Tokyo, achter voormalig wereldrecordhouder Wilson Kipsang.

Na bijna een decennium op de weg heeft Laban Korir zijn strepen verdiend als marathonloper. In 2016 tilde hij zijn loopbaan naar een hoger niveau toen hij als tweede over de streep kwam in Parijs en als vierde in Amsterdam, met een indrukwekkend persoonlijk record van 2.05.54. Zijn voortdurende succes ging verder met een derde plek in de marathon van Rotterdam in 2017 (2.06.25). In april dit jaar keerde Laban terug naar de havenstad en kwam als vierde over de finish in 2.05.58. Hij start voor de vierde keer tijdens de TCS Amsterdam Marathon.

Kaan Özbilen is een Turkse langeafstandsloper met een beste tijd van 2.06.10. In 2016 won Özbilen in Amsterdam zilver tijdens het EK halve marathon. Jonathan Korir is een debutant met hoge verwachtingen.

Het huidige parcoursrecord van 2.05.09 staat op naam van Lawrence Cherono, vorig jaar gelopen. De Keniaan is uiteraard gebrand om het record op zijn naam te laten staan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest