Bekende hardlopers verzamelen zich in Club van 35 van Zevenheuvelenloop

door 3 okt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

35 bekende en minder bekende hardlopers hebben zich verzameld in de Club van 35 van de NN Zevenheuvelenloop. Deze club is in het leven geroepen om de 35e editie van de NN Zevenheuvelenloop te vieren. Alle leden dragen het evenement een warm hart toe en treden op als ambassadeur van dé herfstklassieker. Op vrijdag 2 november is bij de opening van de Zevenheuvelen-hardlooproute in het Corversbos een bijeenkomst van de club. Onder andere Abdelkader Benali, Dolf Jansen, Emile Roemer, toploper Joshua Cheptegei en voormalig wereldtopper Haile Gebrselassie maken deel uit van de Club van 35.

Bekende lopers

Met Benali, Jansen en Roemer zijn drie fervent hardlopers ambassadeur van de NN Zevenheuvelenloop. Ook Tweede Kamerlid Rob Jetten heeft zich aangesloten. Jetten was als junior lid van het talententeam Seven Hills Running Team, tegenwoordig bekend onder de naam Team Zevenheuvelen. De vijf hardlopers die tot nu toe aan alle edities hebben deelgenomen zijn ambassadeur, evenals de Keizer van de Zevenheuvelen Tonnie Dirks en de Keizer van de Zevenheuvelennacht Mike Foppen. Oud-directeuren van de Stichting Zevenheuvelenloop Henk Stevens en Ronald Veerbeek hebben zich ook verbonden. Daarnaast maken diverse minder bekende hardlopers die betrokken zijn bij de organisatie deel uit van de club.

Vrije plaatsen

In de Club van 35 zijn plaatsen vrij gehouden voor twee Zevenheuvelenlopers die ook lid willen worden. Via social media kunnen zij aangeven waarom zij een plekje in de club verdienen en hoe zij het ambassadeurschap van de NN Zevenheuvelenloop gaan invullen. Uit alle reacties worden twee lopers gekozen die zich mogen aansluiten bij de Club van 35. Zij worden net als alle andere leden ontvangen tijdens het Zevenheuvelenweekend en zijn welkom bij de gezamenlijke training op 2 november.

Coversbos

Op vrijdag 2 november komt de Club van 35 bij elkaar voor de opening van de nieuwe Zevenheuvelen-hardlooproute in het Corversbos in Hilversum. De route in Corversbos is in samenwerking met Natuurmonumenten aangelegd met de eigen vervoersbijdrage van deelnemers aan de evenementen van Stichting Zevenheuvelenloop die met eigen vervoer van buiten de regio naar de evenementen in Nijmegen zijn gekomen. Eerder werden al routes aangelegd in bosgebied Heumensoord bij Nijmegen en op de Veluwezoom bij Rheden. De komende jaren zullen verspreid door Nederland nog meer routes worden aangelegd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest