Joshua Cheptegei gaat voor wereldrecord bij Zevenheuvelenloop

door 4 okt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Joshua Cheptegei

Joshua Cheptegei winnaar Zevenheuvelenloop 2017 Foto: Wouter Roosenboom

Joshua Cheptegei gaat op zondag 18 november opnieuw op jacht naar het wereldrecord op de 15 kilometer bij de NN Zevenheuvelenloop. Cheptegei strandde vorig jaar op drie seconden van het wereldrecord. Bij de vrouwen is Susan Krumins de grote blikvanger. Krumins won de NN Zevenheuvelenloop in 2016 en maakte deze zomer indruk bij het EK atletiek door zilver te pakken op de 10.000 meter.

Joshua Cheptegei

Afgelopen drie jaar was de Cheptegei de snelste bij de NN Zevenheuvelenloop. Met 41.16 benaderde hij vorig jaar het wereldrecord van Leonard Komon uit 2010 tot op drie seconden. Direct na de finish gaf Cheptegei aan voor revanche te willen gaan in 2018. De wind werkte afgelopen jaar niet mee en vanaf de Zevenheuvelenweg stond de Oegandese atleet er alleen voor. Op zondag 18 november weet de zilveren medaille winnaar op het WK 10.000 meter in 2017 zich gesteund door een sterke groep tempomakers. Roy Hoornweg, net als Cheptegei trainend onder Addy Ruiter, is een van de hazen. Recent liet Cheptegei zien op de goede weg te zijn richting zijn recordpoging met een snelle 10 Engelse Mijl in 45.15.

Europees kampioen

Koen Naert en Bashir Abdi zorgen voor sterke Belgische inbreng. In augustus werd Naert Europees kampioen op de marathon. De New Balance-atleet won de marathon bij het EK in Berlijn in een persoonlijk record van 2.09.51. In het voorjaar viel Naert al op met een halve marathon in 1.01.42. Net als Naert wist Bashir Abdi uit Berlijn terug te keren met eremetaal. Abdi werd tweede op de 10.000 meter. Abdi zit samen met Cheptegei in het NN Running Team. Dit team vaardigt een aantal sterke lopers af naar de NN Zevenheuvelenloop. Onder andere Abrar Osman (tweede bij de NN Zevenheuvelenloop in 2016) en Abdallah Mande (vijfde in 2016) doen namens het NN Running Team mee.

Susan Krumins

Susan Krumins komt voor de tweede keer aan de start van de najaarsklassieker. In 2016 luisterde zij haar debuut op met een overwinning in 49.30. Krumins begon haar hardloopcarrière in Nijmegen bij het Seven Hills Running Team, de voorganger van het huidige Team Zevenheuvelen. In 2014 won ze een bronzen medaille op het EK 5.000 meter en afgelopen zomer pakte ze zilver op het EK 10.000 meter. Met een vijfde plaats op het WK 10.000 meter en een achtste plaats op de Olympische 5.000 meter is Krumins hét voorbeeld voor de huidige generatie Team Zevenheuvelen-atleten. Bij de NN Zevenheuvelenloop kan Krumins onder andere concurrentie verwachten van NN Running Team atlete Mercyline Chelangat en de Keniaanse Agnes Tirop. De Oegandese Chelangat miste de winst vorig jaar op twee seconden. Tirop liep dit jaar snelle tijden op de 5.000 meter (14.24) en 10 kilometer (30.50). Bovendien werd zij in 2015 wereldkampioene cross en dus wordt de Keniaanse ook vooraan in de wedstrijd verwacht.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest