Amsterdam Marathon voor iedereen wereldwijd live te volgen op tv

door 10 okt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2

De TCS Amsterdam Marathon is op zondag 21 oktober in 120 landen live te volgen bij 145 miljoen huishoudens. De start van de marathon is om 9.30 uur in het Olympisch Stadion en vanaf 9.15 uur kan er ingeschakeld worden voor de live-uitzending. In Nederland is de wedstrijd vanaf dan te volgen op Eurosport 1, Ziggo, NH, AT5 en telegraaf.nl. Ook is er een livestream op www.tcsamsterdammarathon.nl, met commentaar van Eddy Jansen.

Het is fantastisch dat deze grote Europese marathon in zoveel landen te zien is. In Europa op Eurosport 1, in Azië/Pacific op Eurosport 2, in Amerika op NBC/United Sports Network, in Afrika op Supersport Africa en in Brazilië op TV Globo Brazil. De livestream op www.tcsamsterdammarathon.nl, is naast Nederlands ook van Engels commentaar voorzien door Richard Nerurkar en Chris Dennis. Deze stream staat voor het eerst ook op de Facebookpagina van de TCS Amsterdam Marathon.

Daarnaast besteedt NOS Studio Sport in de middaguitzending met een ruime samenvatting aandacht aan de TCS Amsterdam Marathon, net als BVN. Om 18.10 uur laat de NOS een korte samenvatting zien.

Er wordt bij de mannen een zinderende wedstrijd tussen onder andere wereldtopper Kenenisa Bekele (pr 2.03.03) en parcoursrecordhouder Lawrence Cherono (2.05.09) verwacht. Bij de vrouwen wordt uitgekeken naar het duel tussen Olympisch kampioene Meseret Defar en de winnares van vorig jaar, Tadelech Bekele. Ook het Nederlands kampioenschap marathon zal uitgebreid in beeld gebracht worden. Bij de mannen is Michel Butter de favoriet en bij de vrouwen Miranda Boonstra.

Beleef de Marathon in het Olympisch Stadion

Je kan de marathon natuurlijk ook van dichtbij zien en jouw favoriete hardloper komen aanmoedigen. Organisator Le Champion nodigt al het publiek uit om de marathon in het Olympisch Stadion mee te maken. De toegang is gratis. Duizenden marathonlopers staan vol spanning in het startvak en dat is grandioos om te zien. De wereldtoppers doen hun laatste warming-up en vanaf de tribune kun je hun op de voet volgen voordat de strijd losbarst. Er heerst een gezellige entourage, er is muziek en onder het publiek worden leuke prijzen verloot. Op de grote schermen kun je de wedstrijd vervolgens goed volgen met commentaar en rond 11.35 uur zal de winnaar het stadion weer betreden en is het Olympisch Stadion in extase. Tot 17.00 uur komen er 45.000 lopers over de finish, van de marathon, Mizuno Halve Marathon, TCS 8 km en de kidsrun.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Makkelijker afvallen met de juiste kennis.


Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Pin It on Pinterest