Michel Butter en Miranda Boonstra favoriet voor nationale marathontitel tijdens Amsterdam Marathon

door 11 okt, 2018Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Select 2024Select 2024

Tijdens de TCS Amsterdam Marathon op zondag 21 oktober vindt ook het Nederlands kampioenschap marathon plaats. Bij de mannen is Michel Butter de grootste kanshebber om te winnen in het Olympisch Stadion. Maar er wordt een mooie strijd verwacht om de podiumplaatsen met Koen Raymaekers, Edwin de Vries, Ronald Schröer en Gert-Jan Wassink. Bij de vrouwen is Miranda Boonstra de favoriet.

Michel Butter

Michel Butter toen hij 2.09.58 liep in Amsterdam

Michel Butter weet hoe het is om snel te lopen in Amsterdam. Hij liep hier in 2012 zijn beste marathontijd van 2.09.58. De atleet van TDR was deze zomer in voorbereiding op het EK in Berlijn, maar moest zich afmelden vanwege een lichte bilblessure. Na een goede trainingsstage in Sankt Moritz, is hij nu weer fit voor een mooie strijd om de nationale titel. Het publiek kan zich gaan opmaken voor een spannend duel, want er zijn meer marathonlopers met een gouden ambitie.

De zeer ervaren Koen Raymaekers, met een persoonlijk record van 2.10.35, zal er alles aan doen om het Butter lastig te maken. Hij veroverde al twee gouden plakken tijden het NK marathon (2009 en 2010). Edwin de Vries is de man in vorm. De jonge teamgenoot van Butter is pas 25 jaar en heeft een persoonlijk record van 2.17.48. Hij liep vorig jaar tijdens de TCS Amsterdam Marathon naar het zilver tijdens het NK marathon. Maar ook Schröer heeft al een zilveren NK medaille, die hij kreeg omgehangen in 2010. De 34-jarige atleet liep al 15 marathons in zijn hardloopcarrière en heeft een persoonlijk record van 2.16.27 (Amsterdam 2012). Gert-Jan Wassink heeft grote marathonambities en een persoonlijk record van 2.17.34. In 2015 pakte hij brons op het NK marathon en zal opnieuw lopen voor een plak.

Miranda Boonstra voor goud

Miranda Boonstra

Bij de vrouwen is Miranda Boonstra de favoriet voor goud. Haar persoonlijk record staat op 2.27.32, een tijd die ze in 2012 in Rotterdam liep. Al twee keer eerder werd ze nationaal kampioen op de klassieke afstand, in 2012 en 2015. De succesvolle loopster liep al eens eerder de TCS Amsterdam Marathon. In 2013 werd ze zesde in 2.31.49. Jacelyn Gruppen is haar grootste concurrent. Gruppen legde zich al vroeg toe op de langere afstanden. In 2014 won ze als 24-jarige de nationale titel op de marathon. Ze kwam toen in Amsterdam als winnares over de streep in 2.55.43.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest