Philips en Usono testen Lumify met ProbeFix Dynamic tijdens “meest innovatieve marathon ter wereld”

door 12 okt, 2018Blessures, Hardloopnieuws, Hardlopen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Tijdens de Marathon Eindhoven op zondag 14 oktober testen Philips en Usono samen het draagbare echoapparaat Lumify in combinatie met de nieuwe ProbeFix Dynamic. De samenwerking is onderdeel van het ‘Innovation Lab’ van de marathon en draagt bij aan de ambitie om de meest innovatieve marathon ter wereld te worden. 

De Eindhovense startup Usono werkt samen met Philips en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) aan een nieuwe manier om spieren te monitoren met echografie. Tijdens de marathon zullen vier deelnemers met de nieuwste versie van de ProbeFix Dynamic deelnemen.

Het doel is om elke kilometer een echo-filmpje van 10 seconden te maken van de bovenbeenspieren van de lopers. Op deze manier verwachten de partijen de verzuring van de spieren beter in beeld te kunnen brengen en zo beter te begrijpen wat de impact van intensief sporten op het lichaam is.

Eindhoven ademt innovatie

“De stad Eindhoven en de regio Brainport ademen innovatie. Met de Marathon Eindhoven willen we hierbij aansluiten door een proeftuin te creëren voor startups die nieuwe producten testen”, aldus Edgar de Veer, directeur van de marathon.Dat Eindhoven een mooie stad is voor het testen van innovaties, ziet ook Victor Donker, de COO van Usono: “Wij zijn trots dat wij in een hightech omgeving mogen wonen en werken waarbij dergelijke samenwerkingen gerealiseerd kunnen worden, we zijn wereldwijd de eerste en enige in staat om echo ook op volle snelheid in te zetten.”

Wetenschappelijk onderzoek

Vanwege het lage gewicht (108 gram, red.) en de mogelijkheid om de Philips Lumify aan te sluiten op een smartphone kunnen lopers de echoapparatuur gemakkelijk meedragen. Dankzij de hoogwaardige beeldkwaliteit worden er haarscherpe beelden gemaakt van de spieren tijdens het hardlopen.

De volgende stap is om de resultaten van de metingen tijdens intensieve duursporten wetenschappelijk te onderzoeken. Volgens universitair hoofddocent Richard Lopata (TU/e) zal dit beter inzicht geven over de status van de spier: “De resultaten zullen ons meer vertellen over de processen die in het lichaam plaatsvinden tijdens een intensieve inspanning.”

Het concept van draagbare echo richt zich vooralsnog met name op onderzoek. “Als deze test positief uitpakt dan opent dit een veelheid aan onderzoeksmogelijkheden op klinisch gebied”, aldus Benjamin Tchang, CEO van Usono.

Usono: Succesvolle alumni HighTechXL

Usono is een van de succesvolle alumni van het HighTechXL programma gevestigd op de High Tech Campus Eindhoven, waar Philips ook partner is. Zo heeft Usono vorig jaar hun eerste product, de ProbeFix, internationaal op de markt gebracht. De ProbeFix fixeert een cardiale echografie transducer op het lichaam, waarmee het werk van de echo laborant verlicht wordt en betere manieren van monitoring diagnose van het hart mogelijk zijn. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Luuk Maas en Ruth van der Meijden hebben de winst gepakt op de 10 kilometer van de Alfa Laval Stevensloop. Maas deed dit in een parcoursrecord van 29:20. Op de 5 kilometer liep Femke Rosbergen een parcoursrecord (16:12). Milan van der Meer...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest