De 35e Marathon Eindhoven is een prachtige overwinning geworden voor Elisha Kipchirchir Rotich

door 14 okt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De 28-jarige Keniaanse atleet finishte de Marathon Eindhoven in warme weersomstandigheden in een tijd van 02:07:32 en verbeterde hiermee zijn persoonlijk record. Landgenoot Laban Mutai moest het onderspit delven tegen Kipchirchir Rotich en kwam als tweede binnen in 02:07:37. Derde werd Keniaan Vincent Kipsang Rono. Hij finishte in 02:07:50. Ook nummer twee en drie liepen een persoonlijk record.

De kopgroep kwam halverwege door in 1:03:06 na een stabiele eerste 21,1 km. De Keniaanse haas Dominic Kiptarus voerde het tempo aan en leidde de kopgroep. Met nog twaalf kilometer te gaan, maakten Kipsang Rono, Kipchirchir Rotich, Mutai en Too zich los van de kopgroep. Toen ontstond er een tactisch spel waardoor het tempo iets zakte. Tot aan 38 km liepen ze samen. In de laatste kilometers versnelden Kipchirchir Rotich gevolgd door Mutai. Tot de laatste kilometer had Kipchirchir Rotich tegenstand van zijn landgenoot Mutai. Toch eiste hij de zege voor zich op met een tijd van 02:07:32. Mutai finishte een paar seconden later in 02:07:37. Als derde kwam Kipsang Rono met 02:07:50 over de eindstreep. Alle drie liepen een persoonlijk record.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Pin It on Pinterest