De 35e Marathon Eindhoven is een prachtige overwinning geworden voor Elisha Kipchirchir Rotich

door 14 okt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De 28-jarige Keniaanse atleet finishte de Marathon Eindhoven in warme weersomstandigheden in een tijd van 02:07:32 en verbeterde hiermee zijn persoonlijk record. Landgenoot Laban Mutai moest het onderspit delven tegen Kipchirchir Rotich en kwam als tweede binnen in 02:07:37. Derde werd Keniaan Vincent Kipsang Rono. Hij finishte in 02:07:50. Ook nummer twee en drie liepen een persoonlijk record.

De kopgroep kwam halverwege door in 1:03:06 na een stabiele eerste 21,1 km. De Keniaanse haas Dominic Kiptarus voerde het tempo aan en leidde de kopgroep. Met nog twaalf kilometer te gaan, maakten Kipsang Rono, Kipchirchir Rotich, Mutai en Too zich los van de kopgroep. Toen ontstond er een tactisch spel waardoor het tempo iets zakte. Tot aan 38 km liepen ze samen. In de laatste kilometers versnelden Kipchirchir Rotich gevolgd door Mutai. Tot de laatste kilometer had Kipchirchir Rotich tegenstand van zijn landgenoot Mutai. Toch eiste hij de zege voor zich op met een tijd van 02:07:32. Mutai finishte een paar seconden later in 02:07:37. Als derde kwam Kipsang Rono met 02:07:50 over de eindstreep. Alle drie liepen een persoonlijk record.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!