Koen Naert op jacht naar persoonlijk record bij 39ste Marathon Rotterdam

door 16 okt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De 29-jarige Koen Naert zal komend voorjaar aan de start staan van de 39ste NN Marathon Rotterdam. De Belgische atleet uit Roeselaere won in augustus van dit jaar de gouden medaille in de marathon op de Europese kampioenschappen in Berlijn. Hij finishte in 2:09:51 en scherpte hiermee zijn persoonlijke record aan met vijfentwintig seconden. Eerder dit jaar verbeterde hij in Valencia ook zijn pr op de halve marathon met meer dan twee minuten. Hij voegde hiermee een snelle 1:01:42 toe aan zijn palmares.

De Europees Kampioen is volop bezig met zijn conditie op te bouwen in aanloop naar volgend jaar waarin hij zich wil kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio in 2020. Dat is één van de redenen waarom hij voor het snelle parcours van Rotterdam heeft gekozen. 

Naert is geen onbekende in Rotterdam. Hij liep in 2017 ook de marathon in de Maasstad in een keurige tijd van 2:10:16 en werd hiermee 10e finisher overall. Zijn doel is om op zondag 7 april, op de Coolsingel zijn PB flink bij te stellen.

Koen Naert is de eerste aansprekende naam bij de 39ste editie van de NN Marathon Rotterdam en krijgt van de organisatie alle mogelijke ondersteuning om zichzelf te overtreffen. 

Inschrijving loopt storm

De inschrijving voor de 39e editie van de populaire NN Marathon Rotterdam loopt storm. In nog geen drie weken tijd is reeds 40% van de startnummers uitverkocht.

Finish blijft in 2019 op de Coolsingel

De organisatie is verheugd, na uitstekende samenwerking met de Gemeente Rotterdam en haar diensten, te kunnen melden dat de Coolsingel ook de komende editie het bruisende middelpunt blijft van het marathonweekend.


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest