Uitzonderlijk sterk Nederlands vrouwenveld bij Zevenheuvelenloop

door 1 nov, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Joshua Cheptegei en Susan Krumins (voorheen Kuijken) hebben de 33eeditie van de Scholten Awater Zevenheuvelenloop gewonnen. Cheptegei wist zijn titel te prolongeren.

Susan Krumins, Jip Vastenburg, Maureen Koster, Ruth van der Meijden en Jill Holterman doen zondag 18 november mee aan de NN Zevenheuvelenloop. De in Nijmegen opgegroeide Susan Krumins is blikvanger van de sterke generatie Nederlandse toploopsters. Bij de mannen strijden Bart van Nunen, Frank Futselaar, Mohamed Ali, Jesper van der Wielen, Ronald Schroër en Joeri Wolf om de eretitel van beste Nederlander.

Susan Krumins

Krumins komt voor de tweede keer aan de start van de 15 kilometer bij dé herfstklassieker. In 2016 won de in Nijmegen opgegroeide atlete bij haar debuut in 49.30. Eerder dat jaar werd Krumins achtste op de Olympische 5.000 meter. Het jaar daarop maakte ze indruk door als vijfde te finishen bij het WK 10.000 meter en afgelopen zomer veroverde ze zilver na een bloedstollende 10.000 meter race op het EK atletiek. Krumins begon haar hardloopcarrrière in Nijmegen bij het door Stichting Zevenheuvelenloop ondersteunde talententeam Seven Hills Running Team, tegenwoordig bekend als Team Zevenheuvelen.

Olympische Spelen

Net als Krumins namen Jip Vastenburg en Maureen Koster in 2016 deel aan de Olympische Spelen. Vastenburg liep in Rio de Janeiro de 10.000 meter en Koster de 1.500 meter. Koster was in 2015 succesvol op internationaal toneel met een bronzen EK-medaille op de 3.000 meter indoor. De 26-jarige atlete maakt op 18 november haar debuut op de 15 kilometer. Vastenburg werd als juniore (5.000 meter) én als belofte (10.000 meter) Europees kampioene. In 2015 verloor Vastenburg bij haar debuut bij de NN Zevenheuvelenloop nipt de eindsprint om de winst. De Doorwerthse atlete liep toen een tijd van 50.05. Ruth van der Meijden liep vorig jaar naar een persoonlijk record van 51.06 en was hiermee voor het eerst de snelste Nederlandse deelneemster. Jill Holterman kwam nog niet eerder aan de start van de NN Zevenheuvelenloop. De Egmondse liep afgelopen weekend een nieuwe persoonlijk record op de halve marathon van 1.13.32.

Mannen

Bij de Nederlandse mannen gaat de strijd tussen Bart van Nunen, Frank Futselaar, Mohamed Ali, Jesper van der Wielen, Ronald Schroër en Joeri Wolf. Jesper van de Wielen veroverde als enige van deze lopers al eens de titel van beste Nederlander bij de Nijmeegse herfstklassieker. Hij heeft met 44.27 ook de snelste persoonlijke besttijd achter zijn naam staan. Na de Wijchenaar heeft Van Nunen met 45.24 de snelste tijd gelopen. Onlangs debuteerde hij sterk op de marathon met een tijd van 2.13.09. Ali en Wolf zijn met tijden van respectievelijk 45.34 en 45.54 gewaagd aan de 23-jarige Van Nunen. Cuijkenaar Ali liet recent enkele knappe resultaten optekenen, met onder andere een tijd van 48.26 op de 10 Engelse Mijl. Frank Futselaar verbeterde zich in 2018 op alle afstanden tot de halve marathon (1.05.30) en wordt ook vooraan in de wedstrijd verwacht. Roy Hoornweg is tempomaker voor de wereldrecordpoging van Joshua Cheptegei.

Inschrijven voor de NN Zevenheuvelenloop is nog mogelijk tot en met woensdag 7 november via www.nnzevenheuvelenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!