Hardlooproute geopend in het Corversbos

door 4 nov, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Onder toeziend oog van de ambassadeurs van de NN Zevenheuvelenloop is vandaag een hardlooproute door het Corversbos in Hilversum geopend. De hardlopers uit de Club van 35 hebben de route direct in gebruik genomen. Boswachter Hanne Tersmette opende samen met directeur van Stichting Zevenheuvelenloop, Alexander Vandevelde de Hilversumse hardlooproute. De 5 kilometer lange ronde is ontwikkeld door Natuurmonumenten en Stichting Zevenheuvelenloop.

De hardlooproute in Corversbos is mogelijk gemaakt door de deelnemers aan de Stevensloop, Marikenloop en het Zevenheuvelenweekend. Bij hun inschrijving konden deelnemers kiezen voor een bijdrage aan Natuurmonumenten. Daarnaast werd de eigen vervoerstoeslag van de drie evenementen omgezet in een donatie aan de hardlooproutes. “Met deze nieuwe route hopen we nog meer mensen in beweging te krijgen en hardlopers te laten genieten van de natuur. Onze samenwerking met Natuurmonumenten past bij de duurzame visie van de Stichting Zevenheuvelenloop.”, aldus Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop.

Het startpunt van de route in het Corversbos ligt bij de parkeerplaats aan de Beresteinseweg. Eerder werden al routes aangelegd in bosgebied Heumensoord ten zuiden van Nijmegen en op de Veluwezoom bij Rheden. Iedere route is goed uitgepijld met routepaaltjes zodat hardlopers de route makkelijk kunnen volgen. De komende jaren wordt het routenetwerk in samenwerking met NN verder uitgebreid door heel Nederland.

Ook in 2018 is Natuurmonumenten het goede doel van de NN Zevenheuvelenloop. Inschrijven voor de NN Zevenheuvelenloop is nog mogelijk tot en met woensdag 7 november via www.nnzevenheuvelenloop.nl.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest