Lelisa Desisa en Mary Keitany winnen New York Marathon 2018

door 4 nov, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Lelisa Desisa heeft vandaag de New York Marathon op zijn naam weten te zetten. Vorig jaar werd Desisa nog tweede (2:111.32) en vandaag liep hij na de spannende laatste twee kilometers een winnende tijd van 2:05.59.

Geoffrey Kamworor, die derde werd vandaag in een tijd van 2:06.26, nam bijna heel de Marathon het initiatief. Tot het 35 kilometer punt leek er niks aan de hand voor Kamworor en liep hij samen met Desisa en Shura Kitata richting de laatste kilometers. Kitata werd tweede in een tijd van 2:06.01.

Met nog zo’n twee á drie kilometer te gaan liep Desisa weg bij Kamworor, Kitata leek al opgegeven te hebben, en zette een flinke aanval in. Kamworor brak en Desisa liep zo naar de finish leek. Kitata kon zich herpakken en liep zo in op Kamworor en liep hem voorbij. Hij kwam nog dicht bij Desisa en leek hem nog te kunnen pakken, maar Desisa hield knap stand en kon zo de New York Marathon winnen.

Vrouwen

Bij de vrouwen was het minder spannend dan bij de mannen. Mary Keitany liep het merendeel van de Marathon alleen en noteerde een tijd van 2:22.48. Vivian Cheruiyot werd na een groot gat tweede in een tijd van 2:26.02. De Amerikaanse Shalane Flanagan, winnares van vorig jaar, werd derde in een tijd van 2:26.22.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest