.

Lelisa Desisa en Mary Keitany winnen New York Marathon 2018

door 4 nov, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Lelisa Desisa heeft vandaag de New York Marathon op zijn naam weten te zetten. Vorig jaar werd Desisa nog tweede (2:111.32) en vandaag liep hij na de spannende laatste twee kilometers een winnende tijd van 2:05.59.

Geoffrey Kamworor, die derde werd vandaag in een tijd van 2:06.26, nam bijna heel de Marathon het initiatief. Tot het 35 kilometer punt leek er niks aan de hand voor Kamworor en liep hij samen met Desisa en Shura Kitata richting de laatste kilometers. Kitata werd tweede in een tijd van 2:06.01.

Met nog zo’n twee á drie kilometer te gaan liep Desisa weg bij Kamworor, Kitata leek al opgegeven te hebben, en zette een flinke aanval in. Kamworor brak en Desisa liep zo naar de finish leek. Kitata kon zich herpakken en liep zo in op Kamworor en liep hem voorbij. Hij kwam nog dicht bij Desisa en leek hem nog te kunnen pakken, maar Desisa hield knap stand en kon zo de New York Marathon winnen.

Vrouwen

Bij de vrouwen was het minder spannend dan bij de mannen. Mary Keitany liep het merendeel van de Marathon alleen en noteerde een tijd van 2:22.48. Vivian Cheruiyot werd na een groot gat tweede in een tijd van 2:26.02. De Amerikaanse Shalane Flanagan, winnares van vorig jaar, werd derde in een tijd van 2:26.22.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest