Lelisa Desisa en Mary Keitany winnen New York Marathon 2018

door 4 nov, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Lelisa Desisa heeft vandaag de New York Marathon op zijn naam weten te zetten. Vorig jaar werd Desisa nog tweede (2:111.32) en vandaag liep hij na de spannende laatste twee kilometers een winnende tijd van 2:05.59.

Geoffrey Kamworor, die derde werd vandaag in een tijd van 2:06.26, nam bijna heel de Marathon het initiatief. Tot het 35 kilometer punt leek er niks aan de hand voor Kamworor en liep hij samen met Desisa en Shura Kitata richting de laatste kilometers. Kitata werd tweede in een tijd van 2:06.01.

Met nog zo’n twee á drie kilometer te gaan liep Desisa weg bij Kamworor, Kitata leek al opgegeven te hebben, en zette een flinke aanval in. Kamworor brak en Desisa liep zo naar de finish leek. Kitata kon zich herpakken en liep zo in op Kamworor en liep hem voorbij. Hij kwam nog dicht bij Desisa en leek hem nog te kunnen pakken, maar Desisa hield knap stand en kon zo de New York Marathon winnen.

Vrouwen

Bij de vrouwen was het minder spannend dan bij de mannen. Mary Keitany liep het merendeel van de Marathon alleen en noteerde een tijd van 2:22.48. Vivian Cheruiyot werd na een groot gat tweede in een tijd van 2:26.02. De Amerikaanse Shalane Flanagan, winnares van vorig jaar, werd derde in een tijd van 2:26.22.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

In overleg met de Gemeente Brunssum is besloten de aanstaande editie van de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022. Na 2 jaar afwezigheid als gevolg van de COVID maatregelen stond de 2022 editie van de Parelloop gepland op 3 april a.s....

Pin It on Pinterest