Lelisa Desisa en Mary Keitany winnen New York Marathon 2018

door 4 nov, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Lelisa Desisa heeft vandaag de New York Marathon op zijn naam weten te zetten. Vorig jaar werd Desisa nog tweede (2:111.32) en vandaag liep hij na de spannende laatste twee kilometers een winnende tijd van 2:05.59.

Geoffrey Kamworor, die derde werd vandaag in een tijd van 2:06.26, nam bijna heel de Marathon het initiatief. Tot het 35 kilometer punt leek er niks aan de hand voor Kamworor en liep hij samen met Desisa en Shura Kitata richting de laatste kilometers. Kitata werd tweede in een tijd van 2:06.01.

Met nog zo’n twee á drie kilometer te gaan liep Desisa weg bij Kamworor, Kitata leek al opgegeven te hebben, en zette een flinke aanval in. Kamworor brak en Desisa liep zo naar de finish leek. Kitata kon zich herpakken en liep zo in op Kamworor en liep hem voorbij. Hij kwam nog dicht bij Desisa en leek hem nog te kunnen pakken, maar Desisa hield knap stand en kon zo de New York Marathon winnen.

Vrouwen

Bij de vrouwen was het minder spannend dan bij de mannen. Mary Keitany liep het merendeel van de Marathon alleen en noteerde een tijd van 2:22.48. Vivian Cheruiyot werd na een groot gat tweede in een tijd van 2:26.02. De Amerikaanse Shalane Flanagan, winnares van vorig jaar, werd derde in een tijd van 2:26.22.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest