Zonnige 61e Plantsoenloop Groningen met snelle tijden

door 4 nov, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Gisteren vond de 61e Plantsoenloop in Groningen plaats. Een recordaantal deelnemers van ruim 3.400 en vele bezoekers vermaakten zich in een herfstachtige Noorderplantsoen. Zonnige weersomstandigheden, weinig wind en enthousiaste lopers tekenden voor een prachtige editie.

Heuvel op, heuvel af door het prachtige Noorderplantsoen. Het was een genot voor de loopliefhebbers. Afgaande op het enthousiasme stond winnen van een afstand voor de meeste deelnemers niet centraal. Het meedoen en over de finish komen stond voorop en uiteraard het in ontvangst nemen van een unieke Plantsoenloop medaille.

Traditiegetrouw stonden weer vele kinderen van 4 tot 14 jaar aan de start. “Het blijft elk jaar toch weer een feestje om met mijn leerlingen mee te doen aan deze leuke loop in Groningen”, zegt één leraar van een van de deelnemende scholen. De eerste snelheidsduivels van 4/5 jaar schoten om 11.00 uur het parcours op. Bij de anderen categorieën die volgden werd er hard gestreden voor een podiumplek.

Om 14:45 uur nam Monique Koolman, bestuurslid van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, een cheque van € 1.560,- in ontvangst. Het geld is middels de verkoop van pleisters, donaties van deelnemers en de aanwezige loterij op zaterdag 3 november ingezameld. De stichting zet zich in om het verblijf voor opgenomen kinderen en ouders zo aangenaam mogelijk te maken en noodzakelijke extra’s te realiseren waardoor kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. “We zijn super blij met zo’n mooi bedrag en zijn alle deelnemers en sponsoren erg dankbaar voor hun steun en inzet”, zegt Monique Koolman van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Organisator Michelle Mencke kijkt met voldoening terug op de 61e editie van de Plantsoenloop: “Het is elk jaar weer geweldig om alle enthousiaste lopers, jong en oud, te zien rennen door het sfeervolle Noorderplantsoen. Dit jaar heeft de Plantsoenloop een recordaantal deelnemers en daar zijn we natuurlijk heel blij mee”, zegt Michelle Mencke. Wie het heeft gemist of graag op herhaling wil: de 62e Plantsoenloop staat gepland voor zaterdag 2 november 2019.

Bij de 4 KM en 8 KM Wedstrijdloop die om 12:30 van start ging, stonden uiteindelijk de volgende deelnemers op het podium. Mede dankzij gunstige weersomstandigheden zijn er recordtijden gelopen sinds 2015:

Uitslagen

4 km mannen

 1. Wilfred Holst      12:08
 2. Thymen Kupers  12:11
 3. Arjen Marchand 12:26

4 km vrouwen

 1. Suzanne Voorrips  13:49
 2. Yasmin Hillebrink 14:31
 3. Sofie Lovdal            14:22

8 km mannen

 1. Niek Blikslager       24:46
 2. Maarten Hindriks  26:29
 3. Maurice Smit          26:41

8 km vrouwen

 1. Jacelyn Gruppen    28:45
 2. Elisa de Jong            29:20
 3. Lianne van de Belt 29:46

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest