Zonnige 61e Plantsoenloop Groningen met snelle tijden

door 4 nov, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Gisteren vond de 61e Plantsoenloop in Groningen plaats. Een recordaantal deelnemers van ruim 3.400 en vele bezoekers vermaakten zich in een herfstachtige Noorderplantsoen. Zonnige weersomstandigheden, weinig wind en enthousiaste lopers tekenden voor een prachtige editie.

Heuvel op, heuvel af door het prachtige Noorderplantsoen. Het was een genot voor de loopliefhebbers. Afgaande op het enthousiasme stond winnen van een afstand voor de meeste deelnemers niet centraal. Het meedoen en over de finish komen stond voorop en uiteraard het in ontvangst nemen van een unieke Plantsoenloop medaille.

Traditiegetrouw stonden weer vele kinderen van 4 tot 14 jaar aan de start. “Het blijft elk jaar toch weer een feestje om met mijn leerlingen mee te doen aan deze leuke loop in Groningen”, zegt één leraar van een van de deelnemende scholen. De eerste snelheidsduivels van 4/5 jaar schoten om 11.00 uur het parcours op. Bij de anderen categorieën die volgden werd er hard gestreden voor een podiumplek.

Om 14:45 uur nam Monique Koolman, bestuurslid van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, een cheque van € 1.560,- in ontvangst. Het geld is middels de verkoop van pleisters, donaties van deelnemers en de aanwezige loterij op zaterdag 3 november ingezameld. De stichting zet zich in om het verblijf voor opgenomen kinderen en ouders zo aangenaam mogelijk te maken en noodzakelijke extra’s te realiseren waardoor kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. “We zijn super blij met zo’n mooi bedrag en zijn alle deelnemers en sponsoren erg dankbaar voor hun steun en inzet”, zegt Monique Koolman van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Organisator Michelle Mencke kijkt met voldoening terug op de 61e editie van de Plantsoenloop: “Het is elk jaar weer geweldig om alle enthousiaste lopers, jong en oud, te zien rennen door het sfeervolle Noorderplantsoen. Dit jaar heeft de Plantsoenloop een recordaantal deelnemers en daar zijn we natuurlijk heel blij mee”, zegt Michelle Mencke. Wie het heeft gemist of graag op herhaling wil: de 62e Plantsoenloop staat gepland voor zaterdag 2 november 2019.

Bij de 4 KM en 8 KM Wedstrijdloop die om 12:30 van start ging, stonden uiteindelijk de volgende deelnemers op het podium. Mede dankzij gunstige weersomstandigheden zijn er recordtijden gelopen sinds 2015:

Uitslagen

4 km mannen

 1. Wilfred Holst      12:08
 2. Thymen Kupers  12:11
 3. Arjen Marchand 12:26

4 km vrouwen

 1. Suzanne Voorrips  13:49
 2. Yasmin Hillebrink 14:31
 3. Sofie Lovdal            14:22

8 km mannen

 1. Niek Blikslager       24:46
 2. Maarten Hindriks  26:29
 3. Maurice Smit          26:41

8 km vrouwen

 1. Jacelyn Gruppen    28:45
 2. Elisa de Jong            29:20
 3. Lianne van de Belt 29:46

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!