Onderzoek naar eiwitinname onder Zevenheuvelenlopers

door 10 nov, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Maria Hopman gaat tijdens de NN Zevenheuvelenloop met haar team van het Radboudumc onderzoeken of een eiwitdrankje helpt tegen spierpijn na 15 kilometer hardlopen. Het onderzoeksteam gaat bij 400 hardlopers het effect van een eiwitdrank onderzoeken op spierpijn en spierherstel. De deelnemers worden tot drie dagen na de wedstrijd gevolgd.

Eiwitinname

Voldoende eiwitinname is essentieel voor onderhoud aan spieren. Vooral voor sporters is eiwitinname van belang. Eiwitsupplementen helpen krachtsporters bijvoorbeeld bij het spieronderhoud na inspanning. De vraag is of dit ook geldt voor duursporters, zoals hardlopers. Er is tot nu toe nauwelijks onderzoek gedaan naar het effect van eiwitsupplementen op spierherstel en spierpijn bij atleten.

Spierpijn

Het onderzoek moet inzicht geven in het nut van eiwitinname tegen spierpijn na het hardlopen. De helft van de deelnemers aan het onderzoek krijgt direct na afloop van de 15 kilometer bij de NN Zevenheuvelenloop een eiwitdrankje te drinken. De andere helft krijg een placebo-drankje. ’s Avonds na de wedstrijd nemen de deelnemers nogmaals hetzelfde drankje. Vervolgens worden de deelnemers drie dagen gevolgd door de onderzoekers en wordt in kaart gebracht in hoeverre de deelnemers last hebben van spierpijn of andere spierklachten.

Belangstellenden voor het onderzoek kunnen zich nog aanmelden via www.runningresearch.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest