Onderzoek naar eiwitinname onder Zevenheuvelenlopers

door 10 nov, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Maria Hopman gaat tijdens de NN Zevenheuvelenloop met haar team van het Radboudumc onderzoeken of een eiwitdrankje helpt tegen spierpijn na 15 kilometer hardlopen. Het onderzoeksteam gaat bij 400 hardlopers het effect van een eiwitdrank onderzoeken op spierpijn en spierherstel. De deelnemers worden tot drie dagen na de wedstrijd gevolgd.

Eiwitinname

Voldoende eiwitinname is essentieel voor onderhoud aan spieren. Vooral voor sporters is eiwitinname van belang. Eiwitsupplementen helpen krachtsporters bijvoorbeeld bij het spieronderhoud na inspanning. De vraag is of dit ook geldt voor duursporters, zoals hardlopers. Er is tot nu toe nauwelijks onderzoek gedaan naar het effect van eiwitsupplementen op spierherstel en spierpijn bij atleten.

Spierpijn

Het onderzoek moet inzicht geven in het nut van eiwitinname tegen spierpijn na het hardlopen. De helft van de deelnemers aan het onderzoek krijgt direct na afloop van de 15 kilometer bij de NN Zevenheuvelenloop een eiwitdrankje te drinken. De andere helft krijg een placebo-drankje. ’s Avonds na de wedstrijd nemen de deelnemers nogmaals hetzelfde drankje. Vervolgens worden de deelnemers drie dagen gevolgd door de onderzoekers en wordt in kaart gebracht in hoeverre de deelnemers last hebben van spierpijn of andere spierklachten.

Belangstellenden voor het onderzoek kunnen zich nog aanmelden via www.runningresearch.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest