Roos Blokhuis en Mark van Kessel winnen sprankelende Zevenheuvelennacht, Blokhuis in parcoursrecord

door 18 nov, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

De zesde editie van de Zevenheuvelennacht is gewonnen door Roos Blokhuis en Mark van Kessel. Blokhuis finishte in een nieuw parcoursrecord van 24:13. Mark van Kessel bleef in 21:53 zijn naaste belagers Wybe Sesink en Bram Som voor. Nooit eerder finishten zoveel lopers de 7 kilometer bij de Zevenheuvelennacht als dit jaar. De deelnemers werden tijdens de frisse avond verrast door de sprankelend verlichte kilometer op de Louisiaweg en door een bruisend feest neergezet door de bewoners van de Gelderselaan.

Parcoursrecord

Blokhuis sterkte haar zelfvertrouwen tijdens de Zevenheuvelennacht met een snelle winnende tijd. De 17-jarige Hoornaarse is in voorbereiding op het EK cross in eigen land en testte in Nijmegen nog een keer haar benen voor de EK-kwalificatiewedstrijd volgende week. De jonge atlete liep direct na de start weg van haar concurrentie en finishte met ruim anderhalve minuut voorsprong op de tweede dame. Julia Samuelsson finishte als runner-up in 25:51 en An Lenders kwam als derde over de finish in 26:27. Blokhuis zette in 2017 met een tijd van 17:05 al het parcoursrecord neer op de 5 kilometer bij de Stevensloop en heeft nu dus twee Nijmeegse parcoursrecords in handen.

Team Zevenheuvelen

Na twee derde plaatsen de afgelopen twee jaar bij de Zevenheuvelennacht wist Mark van Kessel dit jaar voor het eerst de winst voor zich op te eisen. De strijd in de mannenwedstrijd werd beslist bij de beklimming van de Sophiaweg. Van Kessel wist hier een gat te slaan op zijn achtervolgers Sesink en Som. De laatste twee aflopende kilometers richting de finish hield Van Kessel stand en kwam hij alleen aan bij de finish. Team Zevenheuvelen-atleet Wybe Sesink haalde met zijn tweede plaats voor het eerst het podium van de Zevenheuvelennacht. Jeugdtrainer van Team Zevenheuvelen en voormalig 800 meter toploper Bram Som werd derde. Het team van Jan Linders Supermarkten won de Centralpoint Bedrijvenloop.

Sfeervol

De zesde Zevenheuvelennacht was met een temperatuur van 3 graden rond de start om 19.00 uur fris. Een record aantal deelnemers genoot volop van de sfeervolle verlichting in het start- en finishgebied en aan de route. Op de Louisiaweg betoverde de LED-verlichting het donkere bos aan de rand van Nijmegen. De laatste kilometer werden de lopers richting de finish geholpen door de bewoners van de Gelderselaan die een levendig feest hadden neergezet.

Vandaag doet de rest van de 34.000 deelnemers mee aan de 35e NN Zevenheuvelenloop. Uitslagen van de Zevenheuvelennacht staan op www.nnzevenheuvelenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest