Spectaculair hardloopevenement “by Night” bij Skipiste Nieuwegein

door 20 nov, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Op zaterdagavond 2 februari organiseren BodyRun en IJrun samen een Night-trail en een Night Fun Run. In het donker hardlopen met een hoofdlamp op over onverlichte paden en daarbij ook nog een deels glooiend parcours afgewisseld met felle klimmetjes. Hoe spannend kan het zijn? Daarnaast wordt een 5 kilometer lange “Runners World Fun Run” georganiseerd die vrijwel geheel vlak en verhard is maar wel in het pikkedonker. De deelnemers zorgen zelf voor de verlichting! En dan natuurlijk nog een spetterende afterparty die verzorgd wordt door Skipiste Nieuwegein.

Marsel Wiegand Bruss eigenaar van hardloopschool BodyRun uit IJsselstein liep al eens een Night-trail en dacht “waarom zoiets niet onder de rook van Utrecht organiseren, in plaats van de meer voor de hand liggende bos- en heuvelrijke gebieden zoals Limburg of de Ardennen “? Toen hij Martijn van Veenendaal van stichting IJrun benaderde en hem zijn ideeën voorlegde hoefde Martijn niet lang na te denken.

Doordat Martijn met zijn stichting al verschillende loop-events organiseert kon hij zich al snel een voorstelling maken bij wat Marsel in zijn hoofd had. Bovendien zijn Martijn en Marsel zelf fanatiek hardlopers en daarbij is het lopen over paden, in bossen en door de bergen ofwel “trailrunning”  hen ook niet vreemd. Onder de rook van Utrecht moet je toch iets creatiever te werk gaan om een leuke route te vinden, maar het is gelukt om verschillende leuke routes uit te zetten.

Op 2 februari kunnen vele hardlopers van start gaan tijdens de 1e Nighttrail/run Utrecht. De lopers verlichten zelf de route door middel van een hoofdlamp. Met fluoriserende pijlen en linten wordt de looprichting aangegeven.

Routes

Er zijn 3 verschillende routes waarvan de 10 miles (16 km) en 5 miles (8 km) gaan over paden en heuvels met af en toe een fel klimmetje rondom de skipiste en ver daarbuiten. De 5 km Runners World Fun Run gaat om de Nedereindse plas en is nagenoeg vlak en verhard. 

De tijd wordt door middel van een chip geklokt en er is ook een prijsuitreiking, maar de beleving staat centraal. De Runners World Fun Run heeft zelfs een prijs voor de mooist verlichte persoon. Na afloop zorgt Skipiste Nieuwegein voor spetterende after-party met DJ en gezellige winter BBQ en winterse drankjes.  Een groot deel van de inschrijfgelden gaat naar een goed doel.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf nu via de website www.nighttrail.nl vanwege de beperkte ruimte is er wel een limiet aan het aantal deelnemers per afstand.

Vrijwilligers gezocht 

Tenslotte zijn er nog vele vrijwilligers nodig om het evenement te begeleiden. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@ijrun.nl.

Tags: Night Run

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Pin It on Pinterest