Lopen, wandelen en bier tappen tijdens eerste Arnhem Urban Trail

door 27 nov, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Bijna 2.000 sportievelingen stonden afgelopen zondagochtend 25 november aan de start van de eerste editie van de Arnhem Urban Trail, het twaalfde event van de Urban Trail Series 2018. Naast hardlopen en wandelen konden er ook biertjes worden getapt in ‘t Taphuys Arnhem.

Van de Historische Kelders tot de hardloopwinkel RunnersWorld, van de brandweerkazerne tot Musis Sacrum. Deelnemers aan de Arnhem Urban Trail kwamen langs al deze plekken die op zondagochtend 25 november werd gehouden. “We zijn blij met de medewerking van alle locaties”, zegt Sigrid van der Toorn, organisator van de Arnhem Urban Trail. “De Historische Kelders, het Nederlands Watermuseum en de Korenbeurs, het zijn stuk voor stuk locaties die we kennen van naam maar nog nooit hardlopend doorheen zijn gegaan.”

Naast lopen en wandelen kon je in Arnhem bier tappen tijdens de Urban Trail, want ook al was het 10 uur ’s ochtends, dat weerhield de deelnemers niet om een biertje te tappen in ’t Taphuys. Daarnaast voerde het parcours ook dwars door Perplex, de Korenbeurs, Rozet, FOCUS Filmtheater, het Stadhuis, Pathé, het Sportlokaal, Park Sonsbeek, het Nederlands Watermuseum, Molenplaats Sonsbeek en Centraal Station Arnhem. Finishen deed iedereen op het Gele Rijders Plein. Op de finish werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk en welverdiend ontbijt en een medaille. “Een hele leuke manier om een stad te leren kennen”, vindt een deelnemer. “Ik was voor het eerst in de Historische Kelders. Heel indrukwekkend!”

Urban Trail voor iedereen

Deelnemers kregen deze eerste editie de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van vijf of tien kilometer. Daarnaast was het mogelijk om naast hardlopen de trail wandelend te voltooien. Zo kon iedereen op eigen tempo genieten van al het fraais dat Arnhem te bieden heeft. Niet de tijd maar het plezier was van belang. Of, zoals een deelnemer het zei: “Het was voor mij een plezierige en sportieve ontdekkingsreis door de stad.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!