Eliud Kipchoge wint IAAF Male Athlete Of The Year 2018 Award

door 5 dec, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Gisteravond is Eliud Kipchoge in Monaco door de IAAF tot winnaar uitgeroepen voor beste mannelijke atleet van het jaar 2018.

De kopman van het NN Running Team ontving de prestigieuze nominatie mede doordat hij het wereldrecord had gelopen tijdens de Marathon van Berlijn. En eerder dit jaar wist hij ook al de London Marathon op zijn naam te zetten

Kipchoge legde afgelopen september het nieuwe wereldrecord neer in een tijd van 2:01:39 in Berlijn. Dat was 78 seconden sneller dan het oude wereldrecord uit 2014 gelopen door Dennis Kimetto.

“Deze prijs betekent veel voor mij. Het is een eerbetoon aan het harde werk dat ik tijdens mijn carrière heb gedaan. Ik denk dat ik op het 30 km punt wist dat ik zeker wist dat ik een wereldrecord zou gaan lopen in Berlijn. Ik wil mijn familie en mijn kinderen bedanken, zij zijn mijn grote steun geweest. Ook wil ik mijn coach Patrick Sang en mijn management Global Sports Communication bedanken, omdat ze me hebben laten zien dat wanneer je in jezelf gelooft, je grote dingen kunt doen. En als laatste een grote dank aan mijn sponsors Nike & NN die me helpen dit allemaal mogelijk te maken ” aldus Kipchoge.

Atleten die ook genomineerd waren:

  • Christian Coleman (100 meter)
  • Armand Duplantis (Polsstokhoogspringen)
  • Kevin Mayer (Meerkamp)
  • Abderrahman Samba (400 meter horden)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!