Eliud Kipchoge wint IAAF Male Athlete Of The Year 2018 Award

door 5 dec, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Gisteravond is Eliud Kipchoge in Monaco door de IAAF tot winnaar uitgeroepen voor beste mannelijke atleet van het jaar 2018.

De kopman van het NN Running Team ontving de prestigieuze nominatie mede doordat hij het wereldrecord had gelopen tijdens de Marathon van Berlijn. En eerder dit jaar wist hij ook al de London Marathon op zijn naam te zetten

Kipchoge legde afgelopen september het nieuwe wereldrecord neer in een tijd van 2:01:39 in Berlijn. Dat was 78 seconden sneller dan het oude wereldrecord uit 2014 gelopen door Dennis Kimetto.

“Deze prijs betekent veel voor mij. Het is een eerbetoon aan het harde werk dat ik tijdens mijn carrière heb gedaan. Ik denk dat ik op het 30 km punt wist dat ik zeker wist dat ik een wereldrecord zou gaan lopen in Berlijn. Ik wil mijn familie en mijn kinderen bedanken, zij zijn mijn grote steun geweest. Ook wil ik mijn coach Patrick Sang en mijn management Global Sports Communication bedanken, omdat ze me hebben laten zien dat wanneer je in jezelf gelooft, je grote dingen kunt doen. En als laatste een grote dank aan mijn sponsors Nike & NN die me helpen dit allemaal mogelijk te maken ” aldus Kipchoge.

Atleten die ook genomineerd waren:

  • Christian Coleman (100 meter)
  • Armand Duplantis (Polsstokhoogspringen)
  • Kevin Mayer (Meerkamp)
  • Abderrahman Samba (400 meter horden)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest