.

Laurent Meuwly nieuwe bondscoach Atletiekunie

door 15 dec, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

De Atletiekunie heeft de Zwitser Laurent Meuwly aangetrokken als bondscoach. De 44-jarige Meuwly zal samen met bondscoach Bart Bennema het sprint- en hordenprogramma van de Atletiekunie leiden en tevens de rol van hoofdcoach voor de estafettes vervullen.

Een krachtige verrijking van de technische staf

Meuwly heeft de afgelopen negen jaar de functie van hoofdcoach sprint en estafettes in Zwitserland bekleed en de algehele leiding gegeven aan de Zwitserse atletiekteams op meerdere Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Bekende atleten die hij coacht zijn Lea Sprunger, Europees kampioene op de 400 meter horden in Berlijn afgelopen zomer, en de oud Europees kampioen op de 400 meter horden Kariem Hussein. Behalve de 400 meter disciplines heeft Meuwly ruime coachervaring op de korte sprint, verspringen, zevenkamp, 800 meter en de estafettes.

Technisch Directeur Ad Roskam: “Laurent was de absolute nummer één op onze lijst en vormt een krachtige verrijking van onze technische staf. Zijn expertise op de 400 meter nummers, zowel vlak als horden, geeft een flinke impuls aan het programma waar ook de 4×400 meter estafettes, welke voor ons erg belangrijk zijn, van zullen profiteren. Samen met Bart Bennema is het sprint- en estafetteprogramma nu weer ijzersterk bemand.”

Sterke coaching stijl

Hoofdcoach Charles van Commenée: “Het is belangrijk dat we een flexibel coachteam hebben dat nauw samenwerkt en elkaar kan aanvullen en opvangen. Laurent past uitstekend in dat concept. Zijn sterke coaching stijl en brede inzetbaarheid zijn een enorme versterking van ons programma.”

Laurent Meuwly start zijn nieuwe functie per 1 april 2019 als hij zich met de sprinters en estafetteploegen in Florida gaat voorbereiden op het wedstrijdseizoen.

(persbericht)

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest