.

‘The Mother of all Relays’ Wereldberoemde Hood to Coast Relay strijkt voor het eerst neer in Europa!

door 21 dec, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Hood to Coast Relay

De immens populaire Hood to Coast Relay doet op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni voor het eerst Europa aan! Deze ‘moeder van alle aflossingsraces’ gaat van start in het Nederlandse Brunssum en kent zijn apotheose op het strand van Zandvoort. De organisatie is in handen van Sportizon en Golazo Nederland.

De originele Hood to Coast Relay zag 20 jaar geleden het levenslicht in de Amerikanse staat Oregon als een estaffeterace tussen het Cascadegebergte (met onder meer de Mount Hood) en de Stille Oceaan, vandaag de benaming Hood to Coast Relay. Ondertussen verkoopt het event jaarlijks op enkele uren uit en komen er deelnemers uit 40 verschillende landen aan de start van deze unieke aflossingsrace Het opzet van de organisatie is simpel: deelnemers een once in a lifetime experience aanbieden door ze een adembenemend parcours te laten overwinnen en zo onderling een band voor het leven te scheppen. En dat is exact wat ook in Nederland zal gebeuren!

Lopers (245 km) én wandelaars (172km) krijgen op 28 en 29 juni de kans om een vinkje te zetten achter dit unieke bucket list-event. Het avontuur start in het Brunssummerheide Park, midden in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelgebied en vandaar via de Nederlandse fietspaden (en dus verkeersvrije paden) naar het strand van Zandvoort aan de Noordzee op een half uurtje van Amsterdam. Dit als eerbetoon aan de oorspronkelijke wedstrijd in Oregon, namelijk van hoog naar laag.

Hood to Coast Relay

Spelregels

In totaal worden er 500 teams van 8 deelnemers toegelaten aan deze eerste Europese editie. Voor lopers zijn er 24 etappes voorzien, iedere loper moet dus 3 etappes voor zijn rekening nemen. Op het einde van iedere etappe wordt een polsbandje doorgegeven aan een teamgenoot. Je loopt dus niet samen, maar via 2 begeleidende voertuigen (die je zelf voorziet) wordt de volgende loper naar het aflossingspunt gebracht. Wandelaars pikken in bij wissel nr. 8 en moeten 16 etappes overwinnen.

De Hood Coast Relay Europa is het ultieme event om als collega’s, vrienden of loopmakkers nog dichter naar elkaar toe te groeien. Durf jij de uitdaging aan te gaan? Meer info: https://hoodtocoastrelay.com/htc/

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest