‘The Mother of all Relays’ Wereldberoemde Hood to Coast Relay strijkt voor het eerst neer in Europa!

door 21 dec, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Hood to Coast Relay

De immens populaire Hood to Coast Relay doet op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni voor het eerst Europa aan! Deze ‘moeder van alle aflossingsraces’ gaat van start in het Nederlandse Brunssum en kent zijn apotheose op het strand van Zandvoort. De organisatie is in handen van Sportizon en Golazo Nederland.

De originele Hood to Coast Relay zag 20 jaar geleden het levenslicht in de Amerikanse staat Oregon als een estaffeterace tussen het Cascadegebergte (met onder meer de Mount Hood) en de Stille Oceaan, vandaag de benaming Hood to Coast Relay. Ondertussen verkoopt het event jaarlijks op enkele uren uit en komen er deelnemers uit 40 verschillende landen aan de start van deze unieke aflossingsrace Het opzet van de organisatie is simpel: deelnemers een once in a lifetime experience aanbieden door ze een adembenemend parcours te laten overwinnen en zo onderling een band voor het leven te scheppen. En dat is exact wat ook in Nederland zal gebeuren!

Lopers (245 km) én wandelaars (172km) krijgen op 28 en 29 juni de kans om een vinkje te zetten achter dit unieke bucket list-event. Het avontuur start in het Brunssummerheide Park, midden in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelgebied en vandaar via de Nederlandse fietspaden (en dus verkeersvrije paden) naar het strand van Zandvoort aan de Noordzee op een half uurtje van Amsterdam. Dit als eerbetoon aan de oorspronkelijke wedstrijd in Oregon, namelijk van hoog naar laag.

Hood to Coast Relay

Spelregels

In totaal worden er 500 teams van 8 deelnemers toegelaten aan deze eerste Europese editie. Voor lopers zijn er 24 etappes voorzien, iedere loper moet dus 3 etappes voor zijn rekening nemen. Op het einde van iedere etappe wordt een polsbandje doorgegeven aan een teamgenoot. Je loopt dus niet samen, maar via 2 begeleidende voertuigen (die je zelf voorziet) wordt de volgende loper naar het aflossingspunt gebracht. Wandelaars pikken in bij wissel nr. 8 en moeten 16 etappes overwinnen.

De Hood Coast Relay Europa is het ultieme event om als collega’s, vrienden of loopmakkers nog dichter naar elkaar toe te groeien. Durf jij de uitdaging aan te gaan? Meer info: https://hoodtocoastrelay.com/htc/

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

In overleg met de Gemeente Brunssum is besloten de aanstaande editie van de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022. Na 2 jaar afwezigheid als gevolg van de COVID maatregelen stond de 2022 editie van de Parelloop gepland op 3 april a.s....

Pin It on Pinterest