Lauwersmeer Marathon in aantocht

door 7 jan, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Voor de marathon lopers, maar ook voor de hardlopers van kortere afstanden, is er een nieuwe marathon in het Lauwersmeer gebied. Het Nationaal Park Lauwersmeer bestaat volgend jaar 50 jaar. De Lauwerszee is in 1969 afgesloten en sindsdien is het meer een binnenwater geworden met een bijzondere en afwisselende natuur. Het 50 jarig bestaan gaat gevierd worden met tal van activiteiten, waaronder de Lauwersmeer hardloopmarathon om het meer op 12 mei 2019. De marathon wordt georganiseerd door Stichting 40 Mijl in samenwerking met de Provincie Groningen en de gemeentes aan de Groninger en Friese zijde van het meer. De marathon wordt niet alleen als hele en halve marathon aangeboden, er komen ook kortere afstanden door de bossen bij Lauwersoog. Zo kunnen deelnemers ook kiezen voor een 10 kilometer of 5 kilometer run. Daarnaast zal er een KidsRun van 2,5 kilometer neergezet worden, die als
sponsorloop geld inzamelt voor de Plastic Soup Foundation.

Wat is de Plastic Soup Foundation?

De Plastic Soep, ondertussen begint het een bekend begrip te worden – de grote hoeveelheden zwerfplastics die in de oceanen drijven. De meeste plasticsoorten zijn niet natuurlijk afbreekbaar en versnipperen alleen maar in steeds kleinere deeltjes. Deze microplastics verspreiden zich en worden door vissen gegeten. Zo komen ze in onze voedselketen terecht en zorgen ze voor grote gezondheidsrisico’s voor mens en dier. Het duurt tot wel 400 jaar voordat het plastic wordt afgebroken. De Plastic Soup Foundation is een succesvol initiatief van Nederlandse bodem en zet zich wereldwijd in voor dit probleem.

De Kidsrun Sponsorloop

De Kidsrun is een sponsorloop van 2,5 kilometer. Kinderen tot en met 14 jaar, als losse deelname, maar ook van sportclubs of verenigingen, zijn welkom om mee te doen aan deze run. Met name scholen worden benaderd om met een groep of klas deel te nemen. Hiervoor wordt een mooi informatiepakket samengesteld en zijn er activiteiten op de start- en finishlocatie over de Plastic Soup, het Dark Sky Park, het Lauwersmeer en de Waddenzee. De run wordt daarmee niet alleen een sportieve activiteit, maar ook een leerzame. Scholen die de hoogste opbrengst voor de sponsorloop binnenhalen krijgen daarnaast nog een leuke activiteit aangeboden.

Rondje Lauwersmeer

De marathon is één van de officiële activiteiten rondom het jubileumjaar van het Lauwersmeer. Het Rondje Lauwersmeer bestaat uit fiets- en wandelpaden die door de provincie zijn aangelegd en opgewaardeerd rondom het hele Lauwersmeer, door Groningen en Friesland. In 2020 zal het project volledig klaar zijn, maar de Lauwersmeer Marathon luidt alvast deze nieuwe route in.

Maar dat is nog niet alles, de marathon start en finisht bij Lauwersoog, hier zullen de hele dag activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud. Er is muziek, foodcorners, drinks, spelactiviteiten en informatiepaviljoens over al het moois van het Nationaal Park Lauwersmeer en UNESCO werelderfgoed Waddenzee. Het is dus zeker de moeite waard om met de hele familie naar dit evenement toe te komen.

Meer informatie volgt in de komende periode via de website van de stichting 40Mijl, www.40mijl.nl en via de website van het evenement, www.lauwersmeermarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!