Egmond is klaar voor een sportief weekend

door 8 jan, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Komend weekend staat Egmond aan Zee weer in het teken van twee prachtige sportevenementen. Op zaterdag 12 januari gaat de strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond van start, waar 3.500 fietsers aan meedoen. Een dag later op zondag 13 januari komen ruim 18.000 lopers in actie bij de NN Egmond Halve Marathon. De winterklassiekers staan ieder jaar garant voor een geweldig spektakel. Organisator Le Champion roept iedereen op om de sporters te komen aanmoedigen.

Volg deelnemers via de app

Een musthave voor iedere deelnemer én toeschouwer is de EPE & EHM App 2019. De app bevat alle belangrijke informatie over de twee evenementen. Met de LiveTracking functie kunnen supporters de fietsers en lopers realtime volgen. De app kan gratis worden gedownload in de App Store of Google Play Store.

Live op NH

De NN Egmond Halve Marathon is vanaf 12.00 uur live te volgen op NH. Ook Radio 80 zendt het evenement live uit. AGU Egmond-Pier-Egmond is live te volgen via Radio 80.

Internationaal veld

Le Champion heeft voor de wedstrijdonderdelen een aantal echte toppers weten vast te leggen. Zo heeft AGU Egmond-Pier-Egmond o.a. Lars Boom (Europees kampioen strandrijden), Sebastian Langeveld (winnaar 2009 en 2014) en Timothy Dupont (winnaar 2016) aan de start staan. Een dag later gaan de Nederlandse toplopers Michel Butter (Nederlands kampioen NK Marathon), Khalid Choukoud (vijf top tien noteringen in Egmond), Edwin de Vries (2e op NK Marathon) en Ronald Schröer de strijd aan met de Kenianen Ayele Abshero (tweevoudig winnaar in Egmond 2011 en 2014) en Gideon Kipketer (4e tijdens de TCS Amsterdam Marathon).

Jeugd onderdelen

Tijdens het sportieve weekend wordt er voor kinderen ook een jeugdwedstrijd georganiseerd. Op zaterdag stappen 100 kinderen van 11 t/m 15 jaar op de fiets voor een parcours van 11 km richting Bergen aan Zee. Op zondag vindt de Egmond Mini Marathon plaats, voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. De start is dit jaar gewijzigd waardoor de kinderen van start gaan vanaf het Burgemeester Eymaplein, waar vervolgens een parcours van 1 km wordt gevolgd. Vervolgens gaan zij door naar de officiële finish van de kwart marathon op de Zeeweg. Inschrijven voor beide jeugdwedstrijden kan nog op de dag zelf.

Toeschouwers

Om 11.00 uur klinkt het startschot voor AGU Egmond-Pier-Egmond vanaf de Boulevard Noord. Het parcours loopt over het strand naar de Pier in Velsen-Noord. Op de terugweg verlaten de renners bij de Noordpier, Wijk aan Zee en Castricum aan Zee het strand voor een technische passage. Dit zijn uitstekende locaties voor toeschouwers om deze spectaculaire strandrace te aanschouwen.

Tijdens de NN Egmond Halve Marathon wordt er veel publiek verwacht in Egmond aan Zee. De start van de kwart marathon is om 10.25 uur en de halve marathon begint om 12.16 uur. Toeschouwers kunnen de lopers ook komen aanmoedigen bij de strandopgang in Castricum aan Zee of in de cheering zone op Camping Bakkum. Tussen 12.00 en 15.00 uur is hier livemuziek en verschillende foodtrucks zorgen voor een hapje en een drankje. Het is hier bovendien gemakkelijk parkeren.

Verkeersmaatregelen

Egmond aan Zee is op zaterdag toegankelijk voor autoverkeer, wel worden enkelen wegen afgesloten voor verkeer tussen 8.30 en 17.00 uur. Dit zijn de Sportlaan, Boulevard Noord, Boulevard Zuid en Boulevard de Vassy, Vuurtorenplein en noordzijde van de Watertorenweg. Op zondag is de badplaats tussen 8.00 en 18.00 uur wel afgesloten. Voor deelnemers en toeschouwers rijden er pendelbussen vanuit Heiloo en Alkmaar naar Egmond aan Zee. Van 8.30 tot 12.00 uur rijden de pendelbussen om de vijf minuten vanaf het Sportpaleis Alkmaar en P+R Bergermeer in Alkmaar en vanaf Winkelcentrum ’t Loo, NS-Station Heiloo en zwembad Het Baafje in Heiloo. Een retourticket met de pendelbus is ter plaatse te koop voor € 5,00.Voor meer informatie over de verkeersmaatregelen kun je terecht op: www.nnegmondhalvemarathon.nl/meer-info/bewoners/.

Meer informatie over de evenementen is te vinden op www.aguegmondpieregmond.nl en www.nnegmondhalvemarathon.nl.0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tijdschema WK Indoor Atletiek 2024 Glasgow

Tijdschema WK Indoor Atletiek 2024 Glasgow

De WK Indoor Atletiek vinden plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart 2024 in Schotland (Glasgow). RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de WK Indoor Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en hoef je niks te...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest