Voorproefje Egmond Halve Marathon, de wind kan een grote rol gaan spelen

door 11 jan, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Egmond Halve Marathon

Tijdens de persconferentie in Hotel Golfzang in Egmond aan Zee werd vandaag vooruitgeblikt op de 47e NN Egmond Halve Marathon. 

Michel Butter heeft zin in zijn eerste race van 2019: de NN Egmond Halve Marathon. Voor komend weekend zullen de weersomstandigheden weer een belangrijke rol spelen voor de duizenden fietsers en hardlopers. Er wordt flink wat wind voorspeld. Op zaterdag windkracht 6 westenwind en zondag waait het wat harder windkracht 7 noordwest en is het iets natter. Alle ingrediënten voor een heroïsche en speciale editie.

Aanstaande zondag klinkt het startschot van de NN Egmond Halve Marathon, waar bijna 18.000 deelnemers aan meedoen. Er is een prachtig veld samengesteld met internationale en nationale toppers. Michel Butter kijkt uit naar zondag. “Ik ben al 10 keer in de top 10 geëindigd, dat zal ook nu een doel zijn. En als eerste Nederlander eindigen is ook een doel op zich. Het is fantastisch dat we over Camping Bakkum lopen, vlakbij mijn huis, met een juichzone. Dan wil ik er hier ook bij zitten.” Over de omstandigheden zegt hij het volgende: “Ik kom uit de buurt en ik ken het strand goed. Met de wind in de rug zal het een snelle wedstrijd worden, van mij mag de wind meer uit het westen komen. Butter sloot af met een goede tip voor de vele recreatieve lopers: “Deel de race goed in: bij Camping Bakkum begint het pas. Hopelijk dan met zijwind naar huis.”

Naast Butter staan er nog meer Nederlandse toppers aan de start, zoals Khalid Choukoud, Ronald Schröer en Edwin de Vries. Voor de overwinning maken Gideon Kipketer en Ayele Abshero de meeste kans. Voor de winst bij de vrouwen is de Keniaanse Jackline Chepngeno de grootste kanshebster.
Hoofdsponsor NN heeft een aantal leuke elementen toegevoegd aan het evenement. Zo is er een juichmoment, waarbij je na de finish op de foto kunt met je tijd, er is een pacing team en tot slot is er de Smart medal, waarbij je na afloop jouw persoonlijke verhaal kunt zien.

Live te volgen

De NN Egmond Halve Marathon is zondag van 12.00 tot 14.30 uur op televisie live te volgen via NH Sport. NH Sport zendt op zaterdag een samenvatting van de strandrace uit. Beide evenementen zijn op de radio live te volgen via Radio 80. Op zondagavond is tevens een samenvatting van de NN Egmond Halve Marathon (wedstrijd) te zien bij NOS Studio Sport.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!