Goede voornemens? Nou, wel veel gekke ;)

door 15 jan, 2019Anja Hoenselaar, Gastbloggers, Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Eigenlijk best wel onzin dat we in januari zo druk zijn met goede voornemens, die moet je natuurlijk altijd hebben. Maar de positieve energie die de voornemens van iedereen deze maand met zich meebrengt, daar hou ik wel van! Dus hierbij deel ik mijn goede voornemens op sportief gebied met jullie…

1.Beter worden in survivalruns: een run lopen met behoud van bandje. Ik heb nog niet het idee dat ik dit bijna zou kunnen halen, maar als ik komend jaar net zoveel vooruit kan gaan als vorig jaar, dan moet het toch een keer lukken. Een jaar bevat een kleine 100 trainingen, dus ik ga ervoor :).

2. Specifiek doel in de survivaltraining: korte touwtjes. Ik ben gewoon zo benieuwd wanneer het moment komt dat ik lachend kan zeggen: “weet je nog, dat ik deze eerst zo moeilijk vond haha”.

3. Een paar mooie trailruns lopen. Al voor twee ingeschreven: de Strong Viking trailrun en de Veluwezoomtrailrun. Daar komt vast nog meer bij, ik vind het een goede gelegenheid routes te lopen door mooie gebieden die je zelf niet zo snel opzoekt.

4. Meer trainingen in het bos lopen in plaats van op de weg. In het bos geniet ik meer van het lopen en gezien doel 3 zou ik ook meer hoogtemeters moeten trainen, maar helaas moet ik daarvoor eerst in de auto stappen. En dat komt er dan niet vaak van. Tijd voor maken is dus het doel!

5. Een PR op de 10 km lopen. Eén keer per jaar knallen op een 10k op de weg vind ik toch nog wel lekker. En, mijn intervaltrainingen zijn gebaseerd op 10k tempo dus het is ook wel handig een actuele 10k tijd te weten. En dan zou het leuk zijn als het een PR kan worden :) Ingeschreven voor de Stevensloop in maart!

En nu nog volhouden, maar ik weet van mezelf dat ik daar gelukkig geen moeite mee heb. Zorg dat je doet wat je leuk vindt is mijn belangrijkste tip. Fall in love with the process zegt mijn hardloopcoach altijd. Dat doel is dan vanzelf de uitkomst. En houd je doelen dichtbij jezelf. Mijn doelen dit jaar zijn niet radicaal andere dingen dan ik gewend ben te doen, dus dat moet wel goedkomen. Ik houd jullie op de hoogte!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!