Enschede Marathon wordt meerdaags evenement

door 25 jan, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Enschede Marathon, die op zondag 14 april 2019 plaatsvindt, wordt dit jaar uitgebreid met een aantal nieuwe sportieve en informatieve activiteiten. Zo wordt er op vrijdag 12 april samen met de UT en het Roessingh een congres georganiseerd over de laatste ontwikkelingen in de hardloopsport. En op zaterdagavond kan iedereen die nog niet toe is aan een langere afstand meedoen aan ‘De Twee van Enschede’, een laagdrempelige loopwedstrijd van twee mijl (3,2 kilometer).

Eventmanager Sandra Melief is erg enthousiast over de nieuwe plannen. “Onze ambitie was om Enschede Marathon te ontwikkelen tot een meerdaags evenement en de samenwerking met kennisinstituten aan te halen. Meerdaags paste perfect in de wens van gemeente Enschede. Enschede Marathon wordt in de stad en in de regio breed gedragen, en als marathonorganisatie zien wij ook dat het evenement veel meer mogelijkheden heeft voor een breder publiek.” Het betekent dat de stad straks een echt loopweekend beleeft. Ook de winkels passen zich aan: die zijn op zondag 14 april gesloten. Melief: “Een koopzondag en een wedstrijd
van deze omvang gaan helaas niet samen, hoe graag we het ook zouden willen.”

Wetenschap en loopsport

Enschede Marathon en Science

De Enschede Marathon profileert zich steeds meer als een loopevenement waarbij de wetenschap in de loopsport voorop staat. “Daarom zoeken we voortdurend samenwerking met partners en sponsoren in het hightech-segment”, zegt Melief. “Op die manier blijven wij betrokken bij de laatste ontwikkelingen in de loopsport en kunnen we gedurende het hele jaar deze kennis delen met onze deelnemers.” Een mooie manier om dit te doen, is het organiseren van een congres op maandagavond 4 februari en vrijdagavond 12 april. Melief: “Hiervoor werken we samen met het Roessingh en de Universiteit Twente. Er zijn tijdens het congres interessante presentaties over het belang van een gelijkmati wedstrijdtempo en over looptechniek en blessures. Daarna worden er verschillende loopclinics gegeven door o.a. Marti ten Kate en Ingrid Prigge. Aansluitend is er een netwerkborrel waar onze sponsoren en leverancier ook aanwezig zullen zijn. Iedereen die geïnteresseerd is in de loopsport is van harte welkom!”

Verhuizing Van Heekplein

Een andere belangrijke vernieuwing dit jaar is de verhuizing van het start/finishgebied naar het H.J. van Heekplein. “We merkten dat de start en finish met bijbehorende tenten te ver weg lagen van het Van Heekplein, terwijl daar de lopers na afloop samenkomen”, legt Melief uit. “Door start en finish te verplaatsen naar het Van Heekplein ontstaat er niet alleen meer contact tussen lopers, sponsoren en publiek, maar ook nog meer gezelligheid en sfeer.”

De Twee van Enschede

En last but not least: er komt een gloednieuw loopevenement bij. Op zaterdagavond 13 april zal de binnenstad van Enschede volledig in het teken staan van ‘De Twee van Enschede’, een laagdrempelige en recreatieve loop van twee mijl (3,2km). “Zo kan iedereen die nog niet toe is aan een 5 kilometer ook meedoen”, zegt Melief. “Geweldig toch? Deze loop is echt bedoeld voor iedereen, jong en oud, getraind en minder getraind. We organiseren deze loop samen met Menzis, Sportaal en Alifa, en verwachten dat de nieuwe loop veel mensen zal inspireren om de loopschoenen aan te trekken!”

Kijk voor meer informatie op Enschedemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest