Marikenloop is nu voor iedereen

door 25 jan, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De Marikenloop breidt dit jaar uit naar een tweedaags evenement met een Trail edition, Men’s edition en Kids edition. Voor vrouwen blijft de grootste ladiesrun van Nederland bestaan op zondag 19 mei. De trail en mannenloop vinden plaats op zaterdag 18 mei. De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop speelt met de vernieuwingen in op de veranderingen in de hardloopmarkt.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “16 jaar geleden was het doel van de Marikenloop om vrouwen een plek te geven in wereld van hardloopevenementen. Die missie is geslaagd, getuige de gelijke verdeling van mannen en vrouwen bij bijvoorbeeld de Stevensloop. Omdat onze ladiesrun nog steeds een fantastisch evenement is voor duizenden vrouwen, blijven we deze natuurlijk wel organiseren. Het is misschien niet meer nodig, maar wel leuk! En tegelijkertijd willen wij de fantastische locatie en prachtige loopomgeving voor iedereen toegankelijk maken in wedstrijdvorm.”

Men’s edition met afterparty

Na 16 jaar krijgen de mannelijke hardlopers hun eigen race bij de Marikenloop. De afgelopen jaren hebben verschillende mannen gevraagd of ze mee mochten lopen tijdens de Marikenloop en dit jaar is het park op zaterdagavond 18 mei van de mannen. Vrouwelijke toeschouwers zijn welkom in Park Brakkenstein, maar alleen mannen kunnen deelnemen aan de 5 en 10 kilometer door bosgebied Heumensoord. Direct na de finish kunnen ze hun prestatie vieren bij de afterparty met knallende muziek van een DJ en een hapje en drankje.

Offroad door het Zevenheuvelengebied bij Trail edition

Het Marikenweekend begint met de Trail edition op zaterdagmiddag 18 mei. De trail is een hardloopwedstrijd over onverharde, smalle paden dwars door de bossen en daagt lopers uit buiten de gebaande paden te gaan. Tijdens de 7 km, 12 km, 18 km en 25 km lange trails beleven de deelnemers het uitdagende, heuvelachtige terrein van de NN Zevenheuvelenloop van een andere kant. De langere afstanden beklimmen de Duivelsberg en bovendien voeren alle routes over het terrein van Orientalis door de Romeinse straat en over het Romeins aquaduct. De trail is uitgezet door Thomas Dunkerbeck, trailexpert en één van Nederlands beste ultra-trail lopers.

KinderCarrousel

Op zondag krijgt de Marikenloop een volwaardige kinderloop: de Kids edition. Samen met KION wordt een grote kinderloop neergezet in Park Brakkenstein. Bij deze KION Kinderloop wordt de KinderCarrousel geïntroduceerd. Kinderen lopen rondjes in een spiraal, waardoor ouders de wedstrijd goed kunnen volgen. De inschrijving voor de kinderloop gaat eind februari open.

Gezelligste ladiesrun van Nederland

Ook in 2019 is de Marikenloop de grootste en gezelligste ladiesrun van Nederland. In bosgebied Heumensoord zijn de bekende parcoursen van 5 km, 7,5 km en 10 km uitgezet. De zondagmiddag is voorbehouden voor vrouwelijke hardloopsters. Zij hebben hun eigen warming-up, eigen wedstrijd en eigen afterparty. De 5 kilometer is de hoofdafstand met een nationaal topveld aan de start.

Inschrijven

Inschrijven voor de Trail edition, Mens’s edition en de Marikenloop is mogelijk via Marikenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest