Annemerel de Jongh leeft 16 weken als een topatleet. Wat gebeurt er als je vier maanden traint, eet en leeft als een topsporter?
Na tien marathons waarbij het niet altijd even lekker ging, vindt Annemerel het tijd voor grof geschut. Wat gebeurt er als ze een keer écht gaat leven zoals een topsporter dat doet? Dus: trainen onder toeziend oog van een coach, goed en gezond eten, gesprekken voeren met een sportpsycholoog en je fitheid monitoren bij een sportarts. Als je alle omstandigheden zo gunstig mogelijk maakt, wat gebeurt er dan met je trainingen, je lijf en uiteindelijk met je wedstrijd?
Helaas sloeg tijdens de 15e week het noodlot toe, zie hieronder een persoonlijk bericht van Annemerel over wat er gebeurd is.
“Deze hele zomer trainde ik om op 16 september zo fit mogelijk aan de start te staan van de marathon van Berlijn. Veertien weken ging het goed, totdat ik tien dagen voor de marathon van een loopband afstapte en voelde dat het absoluut niet goed was. De maandag voor de marathon kreeg ik te horen dat er een scheurtje in mijn tweede middenvoetsbeentje zat, het lopen van de marathon van Berlijn werd me sterk ontraden. Even voelde het alsof de wereld onder me vandaan getrokken werd. Had ik hier zo hard voor getraind? Begrijp me niet verkeerd, ik heb ontzettend van het proces genoten en dat alleen al maakte het project meer dan geslaagd, maar ik had het zo graag mooi af willen sluiten. Na een uurtje de tranen uit mijn kop gejankt te hebben (met bonkende koppijn tot gevolg) besloot ik dat huilen niet de oplossing was, dat ik alles op alles ging zetten om later dit jaar toch nog fit aan de start te staan van een marathon.
Uiteindelijk denk ik dat deze detour mijn verhaal alleen maar beter gemaakt heeft; trainen is geen lineair proces, soms moet je even een pas op de plaats maken om vervolgens keihard (zo niet harder) terug te komen. Op 9 december sta ik aan de start van de marathon van Málaga. Het meeste (loop)werk is inmiddels gedaan; rusten, goed eten en zorgen dat ik mijn voet niet breek is alles dat me nu nog te doen staat. O ja, en het afronden van mijn boek, ik kan niet wachten om mijn verhaal aan iedereen te laten lezen.”
In Trainen als een topatleet neemt Annemerel je mee in haar avonturen gedurende de training van 16 weken. Ook vertelt ze de belangrijkste tips en tricks die ze heeft geleerd zodat ook jij sneller en beter kunt worden. Na de finish in Málaga sloot ze zich op in haar hotelkamer om het laatste hoofdstuk van haar boek te schrijven, zodat het boek een week later al in de winkels zou liggen.
0 reacties