.

Julien Wanders loopt nieuw Europees record op de halve Marathon

door 8 feb, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Foto: NN Running Team

Vandaag heeft Julien Wanders (SUI) het Europese record op de halve Marathon verbrijzeld. Wanders liep in Ras Al Khaimah de halve Marathon in een tijd van 59:13. Mo Farah was de vorige recordhouder met een tijd van 59:32.

De afgelopen maanden trainde Wanders in Kenia op hoogte met als doel om het record aan te gaan vallen, met succes bleek vandaag.

“We stellen geen limieten,” zei Wanders toen hem werd gevraagd naar zijn trainingen in Kenia. “Ik heb een geweldige groep om me heen, ze maken mij beter en duwen me verder naar de top. De mentaliteit van het team is erg leuk. “

Julien’s harde werk begint zijn vruchten af te werpen. Vorig jaar liep hij een Europees record op de 10 km en verbeterde zijn pr op de halve Marathon drastisch ten opzichte van zijn vorige halve marathon. Vorig jaar liep Wanders in Barcelona zijn pr op de halve Marathon in een tijd van 1:00:09.

De wedstrijd werd vandaag gewonnen door Stephen Kiprop in een tijd van 58:42. Bij de vrouwen was debutante Senbere Teferi de snelste en liep een tijd van 1:05:45.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest