Julien Wanders loopt nieuw Europees record op de halve Marathon

door 8 feb, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Foto: NN Running Team

Vandaag heeft Julien Wanders (SUI) het Europese record op de halve Marathon verbrijzeld. Wanders liep in Ras Al Khaimah de halve Marathon in een tijd van 59:13. Mo Farah was de vorige recordhouder met een tijd van 59:32.

De afgelopen maanden trainde Wanders in Kenia op hoogte met als doel om het record aan te gaan vallen, met succes bleek vandaag.

“We stellen geen limieten,” zei Wanders toen hem werd gevraagd naar zijn trainingen in Kenia. “Ik heb een geweldige groep om me heen, ze maken mij beter en duwen me verder naar de top. De mentaliteit van het team is erg leuk. “

Julien’s harde werk begint zijn vruchten af te werpen. Vorig jaar liep hij een Europees record op de 10 km en verbeterde zijn pr op de halve Marathon drastisch ten opzichte van zijn vorige halve marathon. Vorig jaar liep Wanders in Barcelona zijn pr op de halve Marathon in een tijd van 1:00:09.

De wedstrijd werd vandaag gewonnen door Stephen Kiprop in een tijd van 58:42. Bij de vrouwen was debutante Senbere Teferi de snelste en liep een tijd van 1:05:45.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!