NGA zet hoog in met snelle 10.000 meter op 15 juni

door 19 feb, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Het voorlopige hoofdprogramma van limiet-atletiekwedstrijd Next Generation Athletics (NGA) is bekend. Na een succesvolle duurzame Green Edition, waar vorig jaar meer dan 85 pr’s en 13 limieten (voor EK en WK Atletiek) werden gelopen, voegt de organisatie dit jaar een snelle 10.000 meter toe aan het hoofdprogramma.

Racedirector Bram Som wilde al eerder een snelle 10.000 meter aan het hoofdprogramma toevoegen, die ambitie wordt dit jaar realiteit. Som: “Het aanbod van 10.000 meter-races op de baan is wereldwijd schaars. De vraag om op het juiste moment een goed gedirigeerde 10.000 meter te lopen is groot”. In combinatie met de timing van het WK Atletiek, dat dit jaar in oktober plaatsvindt in Doha, heeft de organisatie van Next Generation Athletics besloten een snelle 10.000 meter aan te bieden. Som geeft aan veel interesse te hebben gekregen van atleten wereldwijd, concrete namen kan hij nog niet noemen.

De target time van de 10.000 meter ligt tussen de 27:00 en 28:30 minuten. Ter vergelijking: het huidige wereldrecord op de 10.000 meter is met een tijd van 26.17,53 minuten in handen van Kenenisa Bekele (2005) en het Nederlands record staat momenteel op 27.26,29 minuten (Kamiel Maase, 2002). De beproefde en succesvolle formule om Nederlandse atleten een optimale wedstrijd te bieden voor het lopen van persoonlijke records of limieten voor internationale toernooien blijft ook in 2019 gehandhaafd.

Sporters met en zonder beperking

Naast de toevoeging van een snelle 10.000 meter, is er nog een verandering 15 juni. Next Generation Athletics valt samen met het Open Nederlandse Kampioenschap Para-atletiek, dat georganiseerd wordt door Nijmegen Atletiek. Som: “Ook voor para-atleten staan grote toernooien op de planning. Waarom zouden wij, als limiet-atletiekwedstrijd, onderscheid maken tussen sporters met en zonder beperking?”.

Door de wedstrijden samen te voegen op één dag willen Nijmegen Atletiek en Next Generation Athletics sporters met en zonder beperking dezelfde ambiance en faciliteiten bieden. Ook de komende jaren heeft NGA de ambitie om sporters met en zonder beperking podium te bieden. “Dit jaar geschiedt dat nog als samenwerking met de organisatie van het Open Nederlands Kampioenschap Para-atletiek, vanaf volgend jaar willen we er een geïntegreerde race van maken”, aldus de racedirector van Next Generation Athletics. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!