Winnaars van 2018 gaan de strijd aan bij 18e editie Nacht van Groningen

door 1 mrt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Morgenavond vanaf 20:00 uur is het zover: dan vindt de Nacht van Groningen plaats. Start en finish vinden plaats op de Ossenmarkt. Voor dit hardloopevenement in het donker hebben al 1900 lopers zich ingeschreven, een record op de voorgaande edities en er zijn nog een klein aantal startnummers beschikbaar. Onder de deelnemers zijn ook de winnaars van 2018 wederom sterk vertegenwoordigd.

Onder de winnaars van vorig jaar valt de noordelijke top, waaronder ook Team 4 Mijl. Het talent Jacelyn Gruppen, die vorig jaar nog de 5 KM voor vrouwen won, zal dit jaar de strijd aangaan op de 10 Engelse Mijl met de winnaars van vorig jaar: Christien Koning (1e) en Sanne Heidinga (2e). Bij de mannen zal er op de 10 Engelse Mijl gestreden worden om de top 3 van vorig jaar met Ward Brassé (1e), Martijn Tervelde (2e) en A.J. van der Mei (3e).

Het eerste startschot gaat om 20:00 op de Ossenmarkt voor de 5 KM lopers. Hier zal de strijd onder de mannen gaan tussen: Maurice Smit (vorig jaar 3e) met het andere topveld die onder andere bestaat uit: Tom de Leeuw, Wessel van Veenen, Jordy Dikkers en Thije Tjebbes van Team 4 Mijl. Thije Tjebbes, hét talent ontdekt bij de Menzis 4 Mijl van Groningen talententrainingen vanuit de Jeugdloop.

Om 21:00 wordt het schot gelost voor de 10 Engelse Mijl en de Halve Marathon lopers, met een totaal van meer dan 400 deelnemers). Als laatste starten om 21:15 de 10 KM lopers met meer dan 700 deelnemers waaronder meer dan 100 studenten (die voor speciaal studententarief meelopen net als voor de andere afstanden).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!