Vier Nederlands Kampioenen aan de start bij de 14e Venloop

door 7 mrt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Bij de 14 e editie van de Weir Venloop verschijnen op zondag 31 maart vier regerend Nederlands Kampioenen aan de start. De wedstrijd in Venlo staat voor het tweede jaar op rij in teken van de Nederlandse Kampioenschappen halve marathon.

De grote favoriet voor het Nederlands Kampioenschap bij de mannen is Michel Butter. Hij heeft een ijzersterk winterseizoen gedraaid. In het najaar werd Michel in Amsterdam Nederlands marathon Kampioen. Vervolgens werd hij achtentwintigste bij de Europese cross Kampioenschappen in Tilburg en won het Nationaal cross circuit. Afgelopen maand werd hij voor de vijfde maal in zijn carrière Nederlands Kampioen op de 10 km. Na de Weir Venloop hoopt hij zich bij de marathon van Londen te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio. Zijn persoonlijk record op de halve marathon is 62.25 minuten.

Hij zal in Venlo sterke tegenstand krijgen van Bart van Nunen en Frank Futselaar. Bart werd vorig jaar overtuigend Nederlands Kampioen op de halve marathon en finishte toen na 63.50 minuten op de Venlose Parade. Afgelopen maand in Schoorl gaf hij bij de Nederlandse Kampioenschappen 10 km slechts drie seconden toe op Michel Butter en behaalde daar een zilveren medaille. Frank werd afgelopen maand in Kraggenburg Nederlands cross Kampioen en wist in het afgelopen jaar ook medailles te behalen bij de Nederlandse Kampioenschappen 5000 meter (zilver) en 10.000 meter (brons).

Bijzonder is dat de gehele top tien van afgelopen jaar weer aan de start verschijnt. Outsiders voor een podiumplaats zijn Mohamed Ali (vorig jaar zilver), Joeri Wolf (vorig jaar brons), Edwin de Vries (zilver bij NK marathon), Gert-Jan Wassink, Koen Raymaekers, Ronald Schröer (dit jaar snelste Nederlander bij de halve marathon van Egmond) en Jesper van der Wielen. De Limburger Ricardo Floris, bij veel Nederlandse Kampioenschappen goed voor een top twaalf notering, zal eveneens aan de start verschijnen.

Vrouwen

Bij de vrouwen debuteert de kersverse Nederlands Cross Kampioene Jasmijn Lau op de halve marathon. In Kraggenburg pakte ze in een sterk veld verrassend de Nederlandse titel. In Venlo gaat ze de strijd aan met Kim Dillen (afgelopen maand zilver bij de NK 10 km en een persoonlijk record van 72.50 minuten op de halve marathon), Jill Holterman (liep vorig jaar in Valencia een tijd van 73.34 minuten), Jacelyn Gruppen (behaalde vorig jaar in Venlo de zilveren medaille) en de Limburgse Bo Ummels die in oktober bij de Bredase Singelloop een tijd liep van 75.48 minuten.

Tags: Venloop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest