Emmanuel Kiprono favoriet bij de 14e Venloop

door 15 mrt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Bij de 14 e editie van de Weir Venloop staat op zondag 31 maart wederom een sterk internationaal deelnemersveld aan de start. In de afgelopen jaren finishten in Venlo reeds vier atleten onder de magische grens van 1 uur en staat het parcoursrecord op 59.44 minuten; Geoffrey Yegon in 2016 en Stephen Kiprop in 2018.

Bij de mannen is de Keniaan Emmanuel Kiprono de topfavoriet. Hij werd vorig jaar tweede bij de halve marathon van Berlijn en finishte daar slechts twee seconden boven het uur. Tevens won hij de Duitse hardloopklassiekers Paderborner Osterlauf (10 km in 27.26 minuten) en de Würzburger Residenzlauf.

Hij zal het in Venlo opnemen tegen onder andere drie Kenianen en een Ethiopiër. De nummer vijf van afgelopen jaar, de Keniaan John Langat, zal opnieuw aan de start verschijnen. Hij finishte toen na 60.24 minuten op de Venlose Parade en wist in zijn carrière al driemaal de Stadsloop in Appingedam te winnen. Taye Girma uit Ethiopië won in november de halve marathon van Boulogne-Billancourt (Parijs) waar hij finishte in 60.55 minuten. Vorig jaar werd hij eveneens Ethiopisch Kampioen op de 10.000 meter. De Keniaan Patrick Kipkorir Siele won in 2018 de halve marathons van Agadir (Marokko) en Boekarest (Roemenië), zijn persoonlijk record van 60.43 minuten liep hij in het Franse Lille. Gilbert Kipkoech Bii uit Kenia werd tweede bij de halve marathon van Zwolle en liep 61.16 minuten bij de Bredase Singelloop.

Enkele Europese atleten, die vooral de strijd aangaan met de deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap, zijn de Belgen Faisa Dame Tasema (63.20 minuten), Regis Thonon (64.53 minuten) en de Fransman Julien Devanne (tweede bij de halve marathon van Dronten en een persoonlijk record van 64.07 minuten).

De Ethiopische Gete Alemayehu is de grote favoriet bij de vrouwen. Ze won in 2018 de Franse klassiekers Marseille-Cassis en Corrida de Houilles (10 km in 31.12 minuten). Tegenstand zal ze krijgen van de Keniaanse atlete Dorcas Kimeli. Zij liep in 2017 bij de halve marathon van Cardiff een tijd van 70.50 minuten en won vorig jaar de 10 km van Casablanca in 31.37 minuten. De Noorse atletes Vienna Dahle (74.30 minuten) en Pernilla Epland (74.34 minuten) geven eveneens acte de préséance.

(Persbericht)

Tags: Venloop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest