.

Van der Wielen voltooit trilogie bij feestelijke Stevensloop

door 17 mrt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Sport
Jesper van der Wielen wint Stevensloop 2019

Jesper van der Wielen heeft op overtuigende wijze voor de derde keer de 10 kilometer bij de Stevensloop gewonnen in 30.02. De snelle atleet van Team Zevenheuvelen nam snel afstand van zijn concurrenten. Amsterdammer Gianluca Assorgia werd tweede in 30.47, derde werd Team Zevenheuvelen atleet Kalid Amin in 30.55. Miranda Boonstra was de snelste vrouw in een nette 35.07.

Trilogie van der Wielen

Van der Wielen begon al vroeg in de wedstrijd aan een lange solo en maakte deze af tot aan de finish op de Grote Markt. Halverwege kwam Van der Wielen door in 14.58. In de tweede helft trok de Wijchenaar het tempo strak door en eindigde in 30.02. Een groepje van drie atleten volgde op 5 kilometer op 12 seconden. Freek van der Weerd moest als eerste afhaken. Assorgia en Amin maakten er nog een spannende strijd van voor de tweede plaats. Assorgia besliste deze in zijn voordeel. Amin moest genoegen nemen met het onderste treetje op het podium.

Na overwinningen in 2015 en 2018 behaalde Van der Wielen bij de 5e editie van de Stevensloop zijn derde overwinning op de 10 kilometer. Hiermee is hij de eerste loper die drie keer de Stevensloop weet te winnen. Ook is Van der Wielen met 29.47 tijd uit 2015 nog altijd parcoursrecordhouder op de 10 kilometer bij de Stevensloop.

Miranda Boonstra ondervond geen concurrentie van de andere vrouwen aan de start. In een groepje mannen liep de Molenhoekse marathonloopster in een strak tempo naar de overwinning in 35.07. Mariska Dute eindigde als tweede in 36.26 en Tess Boekema als derde in 36.51.

Ijzersterk podium 5 kilometer vrouwen

De vijf kilometer kende zowel bij de mannen als de vrouwen een onbetwiste winnaar. Bij de mannen was Mark van Kessel uit Deurne de snelste in 15.42. Roos Blokhuis liet bij de vrouwen zien veruit de beste te zijn in 17.19. Zowel Van Kessel als Blokhuis wonnen in november de Zevenheuvelennacht. Blokhuis deed dit toen in een parcoursrecord. Met Manjorie Janssen op twee (17.33) en Ellen van Doorn op drie (17.48) was er een ijzersterk podium bij de 5 kilometer van de vrouwen.

Halve Marathon

De winst bij de halve marathon was voor Ronald Schröer en Nesrine Leene. Leene begon haar wedstrijd in tweede positie, een stuk achter titelverdedigster Marije Peters. Vlak voor het 15 kilometer punt haalde de Utrechtse Leene haar concurrente in en snelde vervolgens naar een voorsprong van 41 seconden. Leene finishte in 1.22.47 en Peters in 1.23.28. Schröer liep een solo-race en beëindigde deze na 1.08.43. Tweede werd Niels Theloosen in 1.11.01 en de winnaar van vorig jaar, Wesley Mols, werd nu derde in 1.11.26.

Straffe wind

De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop kijkt terug op een geslaagde lustrumeditie van de Stevensloop. Zowel de Stevens Stadscross als de Stevensloop verliepen goed. De Stevenslopers kregen te maken met redelijke loopomstandigheden; op het stadseiland hadden de lopers wind mee en het bleef op een paar kleine buien na droog. Op de Snelbinder en de Waalbrug werden de lopers uitgedaagd door een straffe zijwind.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman, dé hardloopsensatie van afgelopen jaar, gaat van start in de 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag. De Nederlandse recordhoudster op de marathon kiest op zondag 12 maart bij de populaire voorjaarsklassieker voor de halve marathon....

Pin It on Pinterest