Sifan Hassan wil Europees record 5000 meter aanvallen bij FBK Games

door 26 mrt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Foto: Global Sports Communication

De 38e editie van de FBK Games op zondag 9 juni mag zich verheugen in de komst van Sifan Hassan naar Hengelo. De 26-jarige Nederlandse atlete zal deelnemen aan de 5000 meter en in die race proberen haar eigen Europees record te verbreken.

Sifan Hassan: ‘Samen iets speciaals vieren’

Hassan liep op 13 juli 2018 in Rabat een nieuw Europees record van 14.22.34. Mede daardoor werd zij eind vorig jaar door de Atletiekunie uitgeroepen tot Nederlands’ beste atlete van 2018. Hassan blikt enthousiast vooruit naar ‘Hengelo’: ,,Ik ben heel erg blij om weer naar de FBK Games te komen dit jaar. Ik wil graag iets speciaals laten zien voor mijn Nederlandse fans en daarom nóg een keer een Europees record lopen. En dat wil ik heel graag in Hengelo proberen. Het zou fantastisch zijn om samen iets speciaals te vieren. Ik kijk dan ook heel erg uit naar deze 5000 meter.”

Ellen van Langen: ‘Sifan kan opnieuw geschiedenis gaan schrijven in Hengelo’

Ellen van Langen van organisator Global Sports Communication is verheugd over Hassan’s komst: ,,Ik ben heel trots dat we vandaag bekend maken dat Sifan Hassan in Hengelo een poging gaat doen om een Europees record te lopen. De FBK Games hebben een geschiedenis van veel bijzondere records en het is fantastisch dat een Nederlandse atleet mogelijk opnieuw geschiedenis gaat schrijven. Sifan heeft een geweldig seizoen achter de rug en liep onlangs nog een wereldrecord op de 5 kilometer op de weg. Ik wil iedereen oproepen om haar te komen aanmoedigen op 9 juni in het FBK stadion.”

Hans Kloosterman: ‘Voortzetten kort en krachtige formule’

,,De vorig jaar ingezette nieuwe, kort en krachtige formule van de FBK Games zetten we de komende editie voort” vertelt meeting director Hans Kloosterman. ,,Dit betekent minder disciplines maar met meer spektakel. Denk ook aan de ‘battles’ rondom onze Nederlandse toppers en meer entertainment in het programma.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest