Nederland met drie ploegen naar Wereldkampioenschappen Estafette

door 3 apr, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Technisch Directeur Ad Roskam maakt de selectie van de teams voor de Wereldkampioenschappen voor estafetteteams bekend.

Het WK Estafette vindt 11 en 12 mei aanstaande plaats in het Japanse Yokohama. Het International Stadium Yokohama, Japans grootste stadion, is de thuisbasis voor deze estafette kampioenschappen. De atleten bereiden zich momenteel voor in Florida, waar ook de uiteindelijke opstelling van de ploegen zal worden bepaald.

Samenstelling Team NL Yokohama

4x 100 meter mannen

 • Christopher Garia – Rotterdam Atletiek
 • Churandy Martina – Rotterdam Atletiek
 • Joris van Gool – AV Spiridon
 • Taymir Burnet – Rotterdam Atletiek
 • Hensley Paulina – Rotterdam Atletiek
 • Solomon Bockarie – ARV Ilion

4x 400 meter vrouwen

 • Lisanne de Witte – AV Trias
 • Laura de Witte – AV Trias
 • Femke Bol – AV Altis
 • Lieke Klaver – SAV
 • Madiea Ghafoor – Phanos

4x 400 meter mannen

 • Jochem Dobber – AV Suomi
 • Liemarvin Bonevacia – Rotterdam Atletiek
 • Tony van Diepen – Haag Atletiek
 • Ramsey Angela – PAC
 • Nout Wardenburg – AV ’34
 • Terrence Agard – Rotterdam Atletiek

De top 10 geplaatste teams kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK Atletiek in Doha dat eind september plaatsvindt. Vervolgens plaatst de top acht van het WK Atletiek in Doha zich weer automatisch voor de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Een extra motivatie voor topatleten om deel te nemen aan deze spectaculaire wereldkampioenschappen. Omdat de 4×100 meter vrouwen op basis van hun plaats op de ranglijst al zeker zijn van plaatsing voor de WK Atletiek in Doha zullen zij niet deelnemen in Yokohama.

Investeren in de breedte

Technisch Directeur Ad Roskam blikt vooruit: “Het WK voor estafetteteams is dit jaar enorm belangrijk. Naast de kwalificatie voor het WK Atletiek en daarmee een extra kans voor plaatsing voor de Olympische Spelen zijn de gelopen tijden belangrijk voor de positie op de wereldranglijst. We investeren intensief in de breedte van de 4×400 teams en kunnen nu zien waar we staan op weg naar het WK in Doha. Het toernooi is bovendien het debuut voor Laurent Meuwly, onze nieuwe hoofdcoach voor de estafettes die het team in Florida vergezelt in de voorbereiding.”

Wereldkampioenschappen Estafette

Dit evenement is voor het eerst in 2014 georganiseerd met als doel om de atletieksport te promoten en vooral het spectaculaire element van de estafette met de rest van de wereld te delen. In tegenstelling tot de standaard estafette onderdelen, zoals de 4×100 meter en 4×400 meter, worden dit jaar ook diverse nieuwe estafettevormen toegevoegd. Zo vindt in Yokohama de mixed 4×400 meter plaats, welke eveneens geïntroduceerd wordt tijdens de Wereld Kampioenschappen Atletiek in Doha.

(persbericht)

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Pin It on Pinterest