Alkmaar City Run by night volledig uitverkocht

door 8 apr, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

De belangstelling om 5 en 10 km hard te lopen door de binnenstad van één van de mooiste steden van Nederland is ook dit jaar weer onverminderd populair. Organisator Le Champion verkocht op zaterdag 6 april haar laatste startbewijzen voor de Alkmaar City Run by night. De 7e editie vindt plaats op woensdagavond 29 mei. Inschrijven is alleen nog mogelijk voor de Rollebol Kids Run 800 en 1.600 meter op www.alkmaarcityrun.nl.

Le Champion verwelkomt 10.000 hardlopers aan de start van het grote Run & Swing evenement in het centrum van Alkmaar. De 5 km is het meest populair onder de hardlopers, deze afstand was het eerste uitverkocht met 4.000 deelnemers. 5.000 deelnemers lopen de 10 km door de binnenstad van Alkmaar. Daarnaast doen er naar verwachting ook nog eens ruim 1.000 kinderen mee aan de Rollebol Kids Run over 800 of 1.600 meter. Dat de Alkmaar City Run by night geschikt is voor alle leeftijden, is gebleken uit de inschrijvingen. De gemiddelde leeftijd is 37 jaar en de oudste deelnemer is maar liefst 79 jaar. De deelnemers komen voornamelijk uit de regio Alkmaar, waarbij 1 op de 3 deelnemers uit Alkmaar zelf komt. Verder zijn zowel mannen als vrouwen goed vertegenwoordigd aan de start. 51% van de deelnemers is vrouw tegenover 49% mannelijke deelnemers.

Swinging Night

Mocht je geen startbewijs hebben weten te bemachtigen dan is het aan te raden om evengoed een kijkje te komen nemen in de Alkmaarse binnenstad. Le Champion maakt er ieder jaar samen met partners, bewoners en horeca een groot hardloopspektakel van. Bewoners verhogen de sfeer door de straten aan te kleden met slingers, lichtitems en extra muziek en de Alkmaarse horeca staat bol van de bandjes en dj’s tijdens Swinging Night. Deelnemers rennen over bomvolle horecapleinen en met de diverse ‘cheering zones’ van partners wordt het feest compleet gemaakt.

Inschrijven Rollebol Kids Run nog mogelijk

De jongste deelnemers kunnen tijdens de Alkmaar City Run by night meedoen aan de Rollebol Kids Run 800 en 1.600 meter. Voor de Rollebol Kids Run is geen deelnemerslimiet ingesteld. Inschrijven is nog mogelijk tot woensdag 15 mei of op woensdagavond 29 mei. Alle kinderen lopen voor het goede doel Jeugdsportfonds Alkmaar. Deelnemers aan de 5 en 10 km konden bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan het goede doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest