Dafne Schippers wil feestje bouwen met fans in Hengelo tijdens FBK Games

door 25 apr, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Foto: FBK Games

Ook dit jaar zal Dafne Schippers weer aan de start staan bij de FBK Games in Hengelo. Ze is de absolute blikvanger op de 100 meter die zondag 9 juni op het programma staat. De tweevoudig wereldkampioene 200 meter is wereldberoemd, maar ook ‘gewoon‘ weer in het Fanny Blankers-Koenstadion present. Schippers belooft samen met haar fans een feestje te willen bouwen bij de FBK Games.

Focus op WK Atletiek

Schippers werd in 2015 in Beijing wereldkampioene op de 200 meter in een absolute toptijd van 21.63. Kort daarvoor had ze al met een tijd van 10.81 zilver gepakt op de 100 meter. Het is één momentopname uit de successen die de 26-jarige Utrechtse inmiddels heeft geboekt. Op vrijwel elk groot toernooi verovert ze immers medailles. In 2017 prolongeerde ze in Londen haar wereldtitel, iets wat alleen de twee grootheden Merlene Ottey en Allyson Felix eerder lukte. Dit jaar zijn er weer wereldkampioenschappen, in Doha. Daar kan Schippers voor een unieke trilogie op de 200 meter zorgen. Vanzelfsprekend ligt haar focus dit seizoen dan ook op de WK Atletiek.

‘Het thuispubliek doet echt iets met je’

Maar Schippers komt ook graag naar Hengelo. Het is immers dáár waar ze voor het eerst in haar carrière onder de 11 seconden op de 100 meter liep. In 2015 zette ze Hengelo in vuur en vlam met 10.94, nog altijd het baanrecord. Schippers die momenteel op trainingskamp is in Florida kijkt uit naar haar optreden in Hengelo: ‘Ik heb er heel veel zin in om ook dit jaar weer aan de FBK Games mee te doen. Inmiddels voelt het heel vertrouwd en de sfeer is als nergens anders, met de massale steun van het thuispubliek. Dat doet echt iets met je. Ik verwacht weer een hele mooie FBK Games!’

Ellen van Langen: “Dafne’s snelheid op de 100m is prachtig om te zien”

Ellen van Langen, verantwoordelijk voor het atletenveld bij de FBK Games is blij met de komst van Schippers: “Als organisatie willen we graag atletiek- én sportfans de kans bieden om absolute wereldsterren dicht bij huis aan te kunnen moedigen. En dan mag Dafne natuurlijk niet ontbreken op het enige internationale atletiekevenement dat ons land rijk is. We zijn blij dat ze er ook dit jaar weer bij is als tweevoudig wereldkampioen. Topatletes zoals Dafne krijgen niet vaak de kans om voor eigen publiek te lopen. Als Dafne aan de start verschijnt en het startschot valt, gaan alle Nederlandse sportfans compleet uit hun dak. Ze is ongekend snel over 100 meter en dat is prachtig om te zien.”

Ook meeting director Hans Kloosterman: “De FBK Games draait om topatletiek en entertainment. Als grote wereldster zorgt Dafne Schippers voor beide. Gefocust in de startblokken met als enige doel de winst, maar buiten de atletiekbaan altijd open en enthousiast richting haar fans. Dat is Dafne. Samen met haar en al onze fans en vrijwilligers zorgen wij op 9 juni voor de best mogelijke omstandigheden voor een geslaagd atletiekfeest in Hengelo.”

Schippers vormt samen met de reeds eerder aangekondigde Churandy Martina al jaren de crème de la crème van de Nederlandse topatletiek op sprintgebied.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!