Dafne Schippers wil feestje bouwen met fans in Hengelo tijdens FBK Games

door 25 apr, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Foto: FBK Games

Ook dit jaar zal Dafne Schippers weer aan de start staan bij de FBK Games in Hengelo. Ze is de absolute blikvanger op de 100 meter die zondag 9 juni op het programma staat. De tweevoudig wereldkampioene 200 meter is wereldberoemd, maar ook ‘gewoon‘ weer in het Fanny Blankers-Koenstadion present. Schippers belooft samen met haar fans een feestje te willen bouwen bij de FBK Games.

Focus op WK Atletiek

Schippers werd in 2015 in Beijing wereldkampioene op de 200 meter in een absolute toptijd van 21.63. Kort daarvoor had ze al met een tijd van 10.81 zilver gepakt op de 100 meter. Het is één momentopname uit de successen die de 26-jarige Utrechtse inmiddels heeft geboekt. Op vrijwel elk groot toernooi verovert ze immers medailles. In 2017 prolongeerde ze in Londen haar wereldtitel, iets wat alleen de twee grootheden Merlene Ottey en Allyson Felix eerder lukte. Dit jaar zijn er weer wereldkampioenschappen, in Doha. Daar kan Schippers voor een unieke trilogie op de 200 meter zorgen. Vanzelfsprekend ligt haar focus dit seizoen dan ook op de WK Atletiek.

‘Het thuispubliek doet echt iets met je’

Maar Schippers komt ook graag naar Hengelo. Het is immers dáár waar ze voor het eerst in haar carrière onder de 11 seconden op de 100 meter liep. In 2015 zette ze Hengelo in vuur en vlam met 10.94, nog altijd het baanrecord. Schippers die momenteel op trainingskamp is in Florida kijkt uit naar haar optreden in Hengelo: ‘Ik heb er heel veel zin in om ook dit jaar weer aan de FBK Games mee te doen. Inmiddels voelt het heel vertrouwd en de sfeer is als nergens anders, met de massale steun van het thuispubliek. Dat doet echt iets met je. Ik verwacht weer een hele mooie FBK Games!’

Ellen van Langen: “Dafne’s snelheid op de 100m is prachtig om te zien”

Ellen van Langen, verantwoordelijk voor het atletenveld bij de FBK Games is blij met de komst van Schippers: “Als organisatie willen we graag atletiek- én sportfans de kans bieden om absolute wereldsterren dicht bij huis aan te kunnen moedigen. En dan mag Dafne natuurlijk niet ontbreken op het enige internationale atletiekevenement dat ons land rijk is. We zijn blij dat ze er ook dit jaar weer bij is als tweevoudig wereldkampioen. Topatletes zoals Dafne krijgen niet vaak de kans om voor eigen publiek te lopen. Als Dafne aan de start verschijnt en het startschot valt, gaan alle Nederlandse sportfans compleet uit hun dak. Ze is ongekend snel over 100 meter en dat is prachtig om te zien.”

Ook meeting director Hans Kloosterman: “De FBK Games draait om topatletiek en entertainment. Als grote wereldster zorgt Dafne Schippers voor beide. Gefocust in de startblokken met als enige doel de winst, maar buiten de atletiekbaan altijd open en enthousiast richting haar fans. Dat is Dafne. Samen met haar en al onze fans en vrijwilligers zorgen wij op 9 juni voor de best mogelijke omstandigheden voor een geslaagd atletiekfeest in Hengelo.”

Schippers vormt samen met de reeds eerder aangekondigde Churandy Martina al jaren de crème de la crème van de Nederlandse topatletiek op sprintgebied.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest