Eliud Kipchoge wint Londen Marathon 2019 in tweede tijd ooit

door 28 apr, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Foto: NN Running Team

Eliud Kipchoge heeft vandaag de Londen Marathon gewonnen in een tijd van 2:02:37, dit is de tweede tijd ooit gelopen. Vorig jaar in Berlijn liep Kipchoge nog een wereldrecord, toen liep hij een tijd van 2:01:39.

Halverwege de wedstrijd liep Kipchoge met nog zo’n twaalf andere atleten een tijd van 1:01:37. Bij het 30 km punt (1:27:04) waren er nog maar drie over, waaronder NN Running Team trainingsmaatje Mule Wasihun.

Kipchoge bleef kalm en voerde beetje bij beetje het tempo op tot de andere atleten het niet meer konden volhouden en moesten afhaken. De Laatste kilometers liep Kipchoge alleen op de finishlijn af, soms met een lach op het gezicht.

De Ethiopiër Mosinet Geremew werd uiteindelijk tweede in een tijd van 2:02:55. Team maat Mule Wasihun werd derde in een tijd van 2:03:16, wat een dik persoonlijk record is en een zevende tijd ooit is op de Marathon.

Foto: NN Running Team

“Om door de straten van Londen te mogen lopen en hier voor de vierde keer te mogen winnen is fantastisch”. “Het publiek in Londen is geweldig, hun enthousiasme heeft me erg geholpen tijdens de race”. “Ik ben blij dat ik hier als eerste over de finishlijn ben gekomen en heb kunnen laten zien dat ik de beste ben” zo reageerde Kipchoge na afloop.

Sir Mo Farah werd vandaag vijfde in een tijd van 2:05:39. De Nederlanders Michel Butter en Ruth van der Meijden moesten helaas uitstappen vandaag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest