.

Eliud Kipchoge wint Londen Marathon 2019 in tweede tijd ooit

door 28 apr, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Foto: NN Running Team

Eliud Kipchoge heeft vandaag de Londen Marathon gewonnen in een tijd van 2:02:37, dit is de tweede tijd ooit gelopen. Vorig jaar in Berlijn liep Kipchoge nog een wereldrecord, toen liep hij een tijd van 2:01:39.

Halverwege de wedstrijd liep Kipchoge met nog zo’n twaalf andere atleten een tijd van 1:01:37. Bij het 30 km punt (1:27:04) waren er nog maar drie over, waaronder NN Running Team trainingsmaatje Mule Wasihun.

Kipchoge bleef kalm en voerde beetje bij beetje het tempo op tot de andere atleten het niet meer konden volhouden en moesten afhaken. De Laatste kilometers liep Kipchoge alleen op de finishlijn af, soms met een lach op het gezicht.

De Ethiopiër Mosinet Geremew werd uiteindelijk tweede in een tijd van 2:02:55. Team maat Mule Wasihun werd derde in een tijd van 2:03:16, wat een dik persoonlijk record is en een zevende tijd ooit is op de Marathon.

Foto: NN Running Team

“Om door de straten van Londen te mogen lopen en hier voor de vierde keer te mogen winnen is fantastisch”. “Het publiek in Londen is geweldig, hun enthousiasme heeft me erg geholpen tijdens de race”. “Ik ben blij dat ik hier als eerste over de finishlijn ben gekomen en heb kunnen laten zien dat ik de beste ben” zo reageerde Kipchoge na afloop.

Sir Mo Farah werd vandaag vijfde in een tijd van 2:05:39. De Nederlanders Michel Butter en Ruth van der Meijden moesten helaas uitstappen vandaag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest