Eliud Kipchoge wint Londen Marathon 2019 in tweede tijd ooit

door 28 apr, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Foto: NN Running Team

Eliud Kipchoge heeft vandaag de Londen Marathon gewonnen in een tijd van 2:02:37, dit is de tweede tijd ooit gelopen. Vorig jaar in Berlijn liep Kipchoge nog een wereldrecord, toen liep hij een tijd van 2:01:39.

Halverwege de wedstrijd liep Kipchoge met nog zo’n twaalf andere atleten een tijd van 1:01:37. Bij het 30 km punt (1:27:04) waren er nog maar drie over, waaronder NN Running Team trainingsmaatje Mule Wasihun.

Kipchoge bleef kalm en voerde beetje bij beetje het tempo op tot de andere atleten het niet meer konden volhouden en moesten afhaken. De Laatste kilometers liep Kipchoge alleen op de finishlijn af, soms met een lach op het gezicht.

De Ethiopiër Mosinet Geremew werd uiteindelijk tweede in een tijd van 2:02:55. Team maat Mule Wasihun werd derde in een tijd van 2:03:16, wat een dik persoonlijk record is en een zevende tijd ooit is op de Marathon.

Foto: NN Running Team

“Om door de straten van Londen te mogen lopen en hier voor de vierde keer te mogen winnen is fantastisch”. “Het publiek in Londen is geweldig, hun enthousiasme heeft me erg geholpen tijdens de race”. “Ik ben blij dat ik hier als eerste over de finishlijn ben gekomen en heb kunnen laten zien dat ik de beste ben” zo reageerde Kipchoge na afloop.

Sir Mo Farah werd vandaag vijfde in een tijd van 2:05:39. De Nederlanders Michel Butter en Ruth van der Meijden moesten helaas uitstappen vandaag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest