Blade Babe Marlou van Rhijn loopt in hoofdprogramma Next Generation Athletics

door 2 mei, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Blade Babe Marlou van Rhijn

Foto: Management Marlou van Rhijn

Blade Babe Marlou van Rhijn zal op 15 juni deelnemen aan ONK Para-atletiek en Next Generation Athletics (NGA). De gezamenlijke organisaties hebben besloten de finale van de 100 meter met Van Rhijn in het hoofdprogramma van NGA te plaatsen.

Racedirector Bram Som is super blij dat de Blade Babe naar Nijmegen komt: “Dit jaar hebben we een samenwerking met het Open Nederlands Kampioenschap Para-atletiek, waardoor we het avondprogramma van NGA extra mooi vorm kunnen geven met onder andere de finale van de 100 meter met Marlou van Rhijn”. Som heeft als visie om een zo competitief mogelijke race aan te bieden, met mogelijk een combinatie tussen para-atleten en niet para-atleten. 

Van Rhijn heeft tot doel zich te kwalificeren voor het WK Para-atletiek dat in november dit jaar plaats zal vinden in Dubai. Het WK Para-atletiek vind een maand na het WK Atletiek plaats dat in Qatar zal zijn. 

Naast van Rhijn hebben ook andere grote namen toegezegd. Sanne Wolters-Verstegen zal, net als vorig jaar, uitkomen op de 800 meter. Wolters-Verstegen neemt het onder andere op tegen de IJslandse Aníta Hinriksdóttir in hun strijd naar de limiet voor het WK Atletiek. Nijmeegse atleten Susan Krumins en Mike Foppen zullen tijdens hun favoriete thuiswedstrijd aan de startlijn van respectievelijk de 5 kilometer en 1500 meter staan om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap. Momenteel zijn veel atleten in het buitenland voor een trainingsstage ter voorbereiding op het baanseizoen en het WK Atletiek.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!