Blade Babe Marlou van Rhijn loopt in hoofdprogramma Next Generation Athletics

door 2 mei, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Blade Babe Marlou van Rhijn

Foto: Management Marlou van Rhijn

Blade Babe Marlou van Rhijn zal op 15 juni deelnemen aan ONK Para-atletiek en Next Generation Athletics (NGA). De gezamenlijke organisaties hebben besloten de finale van de 100 meter met Van Rhijn in het hoofdprogramma van NGA te plaatsen.

Racedirector Bram Som is super blij dat de Blade Babe naar Nijmegen komt: “Dit jaar hebben we een samenwerking met het Open Nederlands Kampioenschap Para-atletiek, waardoor we het avondprogramma van NGA extra mooi vorm kunnen geven met onder andere de finale van de 100 meter met Marlou van Rhijn”. Som heeft als visie om een zo competitief mogelijke race aan te bieden, met mogelijk een combinatie tussen para-atleten en niet para-atleten. 

Van Rhijn heeft tot doel zich te kwalificeren voor het WK Para-atletiek dat in november dit jaar plaats zal vinden in Dubai. Het WK Para-atletiek vind een maand na het WK Atletiek plaats dat in Qatar zal zijn. 

Naast van Rhijn hebben ook andere grote namen toegezegd. Sanne Wolters-Verstegen zal, net als vorig jaar, uitkomen op de 800 meter. Wolters-Verstegen neemt het onder andere op tegen de IJslandse Aníta Hinriksdóttir in hun strijd naar de limiet voor het WK Atletiek. Nijmeegse atleten Susan Krumins en Mike Foppen zullen tijdens hun favoriete thuiswedstrijd aan de startlijn van respectievelijk de 5 kilometer en 1500 meter staan om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap. Momenteel zijn veel atleten in het buitenland voor een trainingsstage ter voorbereiding op het baanseizoen en het WK Atletiek.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest