Blade Babe Marlou van Rhijn loopt in hoofdprogramma Next Generation Athletics

door 2 mei, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Blade Babe Marlou van Rhijn

Foto: Management Marlou van Rhijn

Blade Babe Marlou van Rhijn zal op 15 juni deelnemen aan ONK Para-atletiek en Next Generation Athletics (NGA). De gezamenlijke organisaties hebben besloten de finale van de 100 meter met Van Rhijn in het hoofdprogramma van NGA te plaatsen.

Racedirector Bram Som is super blij dat de Blade Babe naar Nijmegen komt: “Dit jaar hebben we een samenwerking met het Open Nederlands Kampioenschap Para-atletiek, waardoor we het avondprogramma van NGA extra mooi vorm kunnen geven met onder andere de finale van de 100 meter met Marlou van Rhijn”. Som heeft als visie om een zo competitief mogelijke race aan te bieden, met mogelijk een combinatie tussen para-atleten en niet para-atleten. 

Van Rhijn heeft tot doel zich te kwalificeren voor het WK Para-atletiek dat in november dit jaar plaats zal vinden in Dubai. Het WK Para-atletiek vind een maand na het WK Atletiek plaats dat in Qatar zal zijn. 

Naast van Rhijn hebben ook andere grote namen toegezegd. Sanne Wolters-Verstegen zal, net als vorig jaar, uitkomen op de 800 meter. Wolters-Verstegen neemt het onder andere op tegen de IJslandse Aníta Hinriksdóttir in hun strijd naar de limiet voor het WK Atletiek. Nijmeegse atleten Susan Krumins en Mike Foppen zullen tijdens hun favoriete thuiswedstrijd aan de startlijn van respectievelijk de 5 kilometer en 1500 meter staan om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap. Momenteel zijn veel atleten in het buitenland voor een trainingsstage ter voorbereiding op het baanseizoen en het WK Atletiek.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest