Eliud Kipchoge gaat dit jaar weer voor een Marathon onder de twee uur

door 6 mei, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Eliud Kipchoge INEOS 159 Challenge

Foto: Thomas Lovelock for London marathon events

Een marathon van onder de twee uur is de laatste grote barrière van de moderne atletiek.

Eliud Kipchoge, ’s werelds grootste marathonloper, zal proberen deze grens te doorbreken in de INEOS 1:59 Challenge. Deze speciale marathon, die tussen eind september en begin oktober 2019 zal plaatsvinden, wordt naar alle waarschijnlijkheid in Londen gelopen. 

“Om de snelste marathontijd ooit van 2:00:25 te rennen was het mooiste moment van mijn carrière”, zegt Kipchoge. “Om nog een kans te krijgen om de magische 2 uur te doorbreken is ongelooflijk opwindend. Ik zeg altijd dat geen mens beperkt is en ik weet dat het voor mij mogelijk is om deze barrière te doorbreken “.

Eliud Kipchoge Iffley road Atletiekbaan

Eliud Kipchoge Iffley road Atletiekbaan Foto: Thomas Lovelock for London marathon events

Op 6 mei 1964 bereikte Sir Roger Bannister wat velen geloofden onmogelijk was en liep ’s werelds eerste mijl van vier minuten op het Iffley Road-parcours in Oxford. Die historische prestatie blijft een van de meest iconische gebeurtenissen in de geschiedenis van de sport.

Vandaag, op zijn 65ste verjaardag, kondigt Kipchoge zijn plan aan om de legendarische barrière van twee uur te doorbreken. Kipchoge kwam dicht bij het maken van geschiedenis in zijn eerste poging om onder de twee uur te lopen, in een speciaal gemaakt evenement (niet erkend als officieel wereldrecord) in Monza, Italië in mei 2017, hij klokte toen een tijd van 2: 00.25.

Op 17 september 2018 nam Kipchoge in een ontzagwekkende prestatie tijdens de Marathon van Berlijn, met een kloktijd van 2:01:39, 1 minuut en 18 seconden van het toenmalige officiële wereldrecord af. Nu, na een historische vierde overwinning in de London Marathon, gelooft de nummer één van de wereld dat hij klaar is om de barrière van de twee uur te doorbreken in de INEOS 1:59 Challenge.

Kipchoge: “Ik heb veel geleerd van mijn vorige poging en ik geloof echt dat ik 26 seconden sneller kan dan ik twee jaar geleden in Monza deed. Het geeft me veel voldoening deze uitdaging van INEOS te accepteren . Ik heb zin in de komende maanden waar een goede voorbereiding de wereld kan laten zien dat wanneer je je concentreert op je doel, wanneer je hard werkt en als je in jezelf gelooft, alles mogelijk is.”

Kipchoge wordt ondersteund door Patrick Sang, zijn inspirerende coach, en het team dat heeft hem gedurende zijn succesvolle carrière al begeleiden, zij zullen er alles aan doen om niets aan het toeval over te laten.

“Zoals Kipchoge liet zien in Monza, toen hij bijna de twee uur grens doorbrak, iets wat velen voorheen onmogelijk hadden gevonden, dat hij een zeer speciale atleet is met ongelooflijke niveaus van mentale vastberadenheid, “legt Patrick uit.

“Gedurende zijn duizelingwekkende marathonloopbaan heeft hij het evenement naar een nieuwe stratosfeer geduwd, en met de juiste voorbereiding geloof ik dat hij de mogelijkheid heeft om geschiedenis te schrijven. “Sir Jim Ratcliffe, oprichter en voorzitter van INEOS zegt: “Kipchoge is de beste ooit marathonloper ooit en de enige atleet ter wereld die de kans heeft de twee uur te verslaan

We gaan hem alle steun geven en hopelijk getuige zijn van sportieve geschiedenis “.De INEOS 1:59 Challenge wordt ondersteund door INEOS, een van ’s werelds grootste productiebedrijven, die ook de lopende goede doelen van de kinderen sponsoren, GO Run For Fun en The Daily Mile.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!