Susan Krumins grote blikvanger bij Marikenloop

door 8 mei, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Susan Krumins bij NN Zevenheuvelenloop 2018

Foto: Andy Astfalck/Getty Images

Susan Krumins staat op zondag 19 mei aan de start van de 5 kilometer bij de Marikenloop. De geboren Nijmeegse gaat voor haar tweede overwinning bij de grootste ladiesrun van Nederland. Kim Dillen, Anne Luijten, Mariska Dute en Yasmin Hillebrink zijn de andere nationale toploopsters op de 5 kilometer. Miranda Boonstra gaat op de 10 kilometer voor het parcoursrecord. Op zaterdag 18 mei doen diverse nationale toplopers uit de trailwereld mee aan de Trail edition van de Marikenloop.

Vierde deelname Krumins

Wereldtopper Krumins komt voor de vierde keer aan de start van de Marikenloop. In 2013 wist zij de 5 kilometer te winnen in het huidige parcoursrecord (15.43). Krumins deed als 16-jarige juniore mee aan de allereerste editie van de Marikenloop en werd toen derde in 17.26. Een jaar later werd ze tweede in 17.42. Krumins belandde bij de Marikenloop dus nog nooit buiten het podium en ook dit jaar gaat de atlete van AV Cifla weer voor de winst. Het persoonlijk record van Krumins op de 5.000 meter op de atletiekbaan is 14.51, op de 5 kilometer op de weg is dit 15.28.

De 32-jarige atlete liep vorige week de WK-limiet op de 10.000 meter en bereidt zich nu voor op het WK eind september in Doha. De Marikenloop is de eerste wedstrijd van Krumins in dit voorbereidingstraject.

Strijd voor de podiumplaatsen

Kim Dillen, Anne Luijten, Mariska Dute en Yasmin Hillebrink strijden samen met Susan Krumins om de eerste drie plaatsen. Dillen wist in 2015 al eens als tweede en in 2013 en 2017 als derde te eindigen. Luiten komt voor het eerst aan de start van de Marikenloop. Met een persoonlijk record van 16.06 wordt zij direct vooraan in de wedstrijd verwacht. Mariska Dute gaat na een bronzen medaille in 2016 voor de tweede keer voor een podiumplaats. Ook Yasmin Hillebrink, Lotte van der Pol en Team Zevenheuvelen-atlete Marije Peters doen naar verwachting mee in de kop van de wedstrijd.

Aanval op parcoursrecord

Miranda Boonstra wil op de 10 kilometer de snelste tijd ooit bij de Marikenloop verbeteren. Pauline Claessen liep in 2004 een tijd van 36.09. Dit record houdt dus al 15 jaar stand en is hiermee het oudste parcoursrecord bij alle evenementen van Stichting Zevenheuvelenloop. Boonstra won de Marikenloop tot nu toe vier keer: drie keer op de 5 kilometer en afgelopen jaar op de 10 kilometer.

Trail toplopers

Op zaterdag 18 mei vindt de eerste Trail edition van de Marikenloop plaats. Diverse nationale toppers uit het trailen weten de weg naar de Nijmeegse trail run direct te vinden. De langste afstand gaat over 25 kilometer en bij de mannen lijkt de strijd hier te gaan tussen Diederick Calkoen en Tim Pleijte. De Brit Cameron Milne liep de 10 kilometer al in 30.51 en kan wellicht concurrentie bieden aan de twee bekende trailers. Bij de vrouwen doen toploopsters Renee Cardinaals en Susan van Duijl mee aan de 25 kilometer. De Nijmeegse Noortje Corstjens is de snelste regionale atlete die start op de langste trailafstand

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!