Cruyff Legacy 14K Run mede dankzij audio tour weer een groot succes!

door 12 mei, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Foto: Cruyff Legacy 14K Run

4.000 lopers liepen gisteren de Cruyff Legacy 14K Run, 14K Walk, 5K Run of Kids Run. Dankzij de unieke audio app konden zij onderweg luisteren naar verhalen over memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff. De Cruyff Legacy 14K Run is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff, met als doel zijn gedachtegoed levend te houden en geld op te halen voor onze projecten.

Voor de start van de Cruyff Legacy 14K Run werd bekend dat al deze lopers samen €259.528 op hebben gehaald. Ongelooflijk! Met dit bedrag kunnen wij weer heel veel kinderen de ruimte geven om te sporten en te spelen.

Traditiegetrouw gaf Sjaak Swart daarna het startschot, waarna de lopers van het Stadionplein naar de Johan Cruijff ArenA liepen. Ook Danny Cruijff was aanwezig bij de start en zelfs kleinzoon Jesjua Cruijff liep mee.

Feestelijke finish in de Johan Cruijff ArenA

De Cruyff Legacy 14K Run is een unieke run langs belangrijke plekken uit het leven van Johan Cruijff. De route van 14 kilometer kon dit jaar voor het eerst ook wandelend afgelegd worden. Naast de 14K Run en de 14K Walk, kon je ook meedoen aan de 5K Run of Kids Run. Alle afstanden finishten natuurlijk in de Johan Cruijff ArenA, waar iedereen natuurlijk feestelijk werd onthaald.

‘Alleen kun je niets, je moet het samen doen’

Wij konden de Cruyff Legacy Run niet alleen organiseren, dat deden wij samen met Le Champion. Hoofdsponsors van de run zijn AFC Ajax, OTTO Work Force en Basic-Fit. Tijdens het evenement werd de Cruyff Foundation ondersteund door vele vrijwilligers en evenement suppliers.

Audio app

Om de lopers dit jaar nog meer mee te nemen in de Cruijff beleving ontwikkelden we samen met digitaal sportmarketingbureau TDE een speciale evenement app. Deelnemers konden tijdens het rennen, via hun eigen telefoon, naar verhalen achter memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff luisteren. Ambassadeurs Viggo Waas, Peter Heerschop en Evelien de Bruijn gingen hierbij in, hoe kan het ook anders, 14 audiofragmenten in gesprek met onder andere Ronald Koeman, Humberto Tan, dochter Susila Cruijff, voetballegende Sjaak Swart en Frank Rijkaard, die zelf ook deelnam aan de 5K Run.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest