Nadine Visser duelleert met olympisch hordekampioene Brianna McNeal

door 14 mei, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Nadine Visser tijdens FBK Games

Foto: FBK Games

Europees indoorkampioene Nadine Visser neemt het op zondag 9 juni tijdens de FBK Games in Hengelo op tegen olympisch kampioene Brianna McNeal. Het is één van de battles waarmee de organisatie meer spektakel, meer entertainment en meer strijd wil bieden, waarbij het publiek de grote winnaar wordt.

Nadine Visser: ‘Die ene wedstrijd in Nederland is natuurlijk heel speciaal’

Nadine Visser (24) maakt vorig jaar na haar bronzen medaille op de 60 meter horden tijdens de wereldkampioenschappen indoor in Birmingham grote en ook snelle stappen. Ze verbrak daar het stokoude Nederlands record van Marjan Olyslager (naar 7.83) en ook in het outdoorseizoen verpletterde ze Olyslager’s record en bracht het op 12.71. Het was het resultaat van het besluit om zich definitief te specialiseren op de horden en de meerkamp vaarwel te zeggen. In maart werd ze in een perfecte race afgetekend Europees indoorkampioene op de 60 meter horden. Visser kijkt uit naar Hengelo: “Ik ben nog niet zo lang terug van een erg goede trainingsstage in Florida en nu ben ik me aan het voorbereiden op de eerste wedstrijden. Ik doe veel internationale topwedstrijden, maar die ene in Nederland is natuurlijk extra speciaal! Ik heb erg veel zin om voor ‘thuispubliek’ in Hengelo heel hard te gaan lopen!”

Nadine Visser tijdens de FBK Games

Foto: FBK Games

Brianne McNeal: ‘Ik kijk uit naar het publiek tijdens de FBK Games’

Brianna (Rollins-)McNeal, 27 jaar geleden geboren in Miami, Florida, USA heeft een staat van dienst waar je u tegen zegt. Haar wereldtitel in Moskou in 2013 was een passend vervolg op de ongelofelijk snelle tijd van 12.26 die ze eerder die zomer neerzette, een Amerikaans record toentertijd. De kroon op haar carrière was echter de olympische titel van 2016 in Rio de Janeiro. Vorig jaar liep ze nog 12.38 en won vier Diamond Leaguewedstrijden. Ze was toen ook in Hengelo, won daar vóór Visser en kijkt uit naar een nieuw optreden: “Ik kijk er naar uit om op 9 juni om weer op de FBK Games uit te mogen komen en voor het Nederlandse publiek te mogen strijden tijdens de battle met Nadine.”

‘Een olympisch kampioene aan de start biedt altijd iets extra’s’

Ellen van Langen is vanzelfsprekend verguld met de komst van McNeal naar Hengelo: ,,Het is geweldig dat we Brianna aan de start hebben en daarmee Nadine de allerbeste tegenstandster kunnen bieden die er is. Het is voor Nadine een prachtige opstap in aanloop naar de WK Atletiek.”

‘Battle zonder weerga’

Ook meeting-director Hans Kloosterman reageert enthousiast: ,,Met Nadine en Brianna hebben we een battle zonder weerga. Twee wereldtoppers over de horden voor de eretribune, ik kijk daar echt naar uit.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest