Nadine Visser duelleert met olympisch hordekampioene Brianna McNeal

door 14 mei, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Nadine Visser tijdens FBK Games

Foto: FBK Games

Europees indoorkampioene Nadine Visser neemt het op zondag 9 juni tijdens de FBK Games in Hengelo op tegen olympisch kampioene Brianna McNeal. Het is één van de battles waarmee de organisatie meer spektakel, meer entertainment en meer strijd wil bieden, waarbij het publiek de grote winnaar wordt.

Nadine Visser: ‘Die ene wedstrijd in Nederland is natuurlijk heel speciaal’

Nadine Visser (24) maakt vorig jaar na haar bronzen medaille op de 60 meter horden tijdens de wereldkampioenschappen indoor in Birmingham grote en ook snelle stappen. Ze verbrak daar het stokoude Nederlands record van Marjan Olyslager (naar 7.83) en ook in het outdoorseizoen verpletterde ze Olyslager’s record en bracht het op 12.71. Het was het resultaat van het besluit om zich definitief te specialiseren op de horden en de meerkamp vaarwel te zeggen. In maart werd ze in een perfecte race afgetekend Europees indoorkampioene op de 60 meter horden. Visser kijkt uit naar Hengelo: “Ik ben nog niet zo lang terug van een erg goede trainingsstage in Florida en nu ben ik me aan het voorbereiden op de eerste wedstrijden. Ik doe veel internationale topwedstrijden, maar die ene in Nederland is natuurlijk extra speciaal! Ik heb erg veel zin om voor ‘thuispubliek’ in Hengelo heel hard te gaan lopen!”

Nadine Visser tijdens de FBK Games

Foto: FBK Games

Brianne McNeal: ‘Ik kijk uit naar het publiek tijdens de FBK Games’

Brianna (Rollins-)McNeal, 27 jaar geleden geboren in Miami, Florida, USA heeft een staat van dienst waar je u tegen zegt. Haar wereldtitel in Moskou in 2013 was een passend vervolg op de ongelofelijk snelle tijd van 12.26 die ze eerder die zomer neerzette, een Amerikaans record toentertijd. De kroon op haar carrière was echter de olympische titel van 2016 in Rio de Janeiro. Vorig jaar liep ze nog 12.38 en won vier Diamond Leaguewedstrijden. Ze was toen ook in Hengelo, won daar vóór Visser en kijkt uit naar een nieuw optreden: “Ik kijk er naar uit om op 9 juni om weer op de FBK Games uit te mogen komen en voor het Nederlandse publiek te mogen strijden tijdens de battle met Nadine.”

‘Een olympisch kampioene aan de start biedt altijd iets extra’s’

Ellen van Langen is vanzelfsprekend verguld met de komst van McNeal naar Hengelo: ,,Het is geweldig dat we Brianna aan de start hebben en daarmee Nadine de allerbeste tegenstandster kunnen bieden die er is. Het is voor Nadine een prachtige opstap in aanloop naar de WK Atletiek.”

‘Battle zonder weerga’

Ook meeting-director Hans Kloosterman reageert enthousiast: ,,Met Nadine en Brianna hebben we een battle zonder weerga. Twee wereldtoppers over de horden voor de eretribune, ik kijk daar echt naar uit.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!