.

Nadine Visser duelleert met olympisch hordekampioene Brianna McNeal

door 14 mei, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Nadine Visser tijdens FBK Games

Foto: FBK Games

Europees indoorkampioene Nadine Visser neemt het op zondag 9 juni tijdens de FBK Games in Hengelo op tegen olympisch kampioene Brianna McNeal. Het is één van de battles waarmee de organisatie meer spektakel, meer entertainment en meer strijd wil bieden, waarbij het publiek de grote winnaar wordt.

Nadine Visser: ‘Die ene wedstrijd in Nederland is natuurlijk heel speciaal’

Nadine Visser (24) maakt vorig jaar na haar bronzen medaille op de 60 meter horden tijdens de wereldkampioenschappen indoor in Birmingham grote en ook snelle stappen. Ze verbrak daar het stokoude Nederlands record van Marjan Olyslager (naar 7.83) en ook in het outdoorseizoen verpletterde ze Olyslager’s record en bracht het op 12.71. Het was het resultaat van het besluit om zich definitief te specialiseren op de horden en de meerkamp vaarwel te zeggen. In maart werd ze in een perfecte race afgetekend Europees indoorkampioene op de 60 meter horden. Visser kijkt uit naar Hengelo: “Ik ben nog niet zo lang terug van een erg goede trainingsstage in Florida en nu ben ik me aan het voorbereiden op de eerste wedstrijden. Ik doe veel internationale topwedstrijden, maar die ene in Nederland is natuurlijk extra speciaal! Ik heb erg veel zin om voor ‘thuispubliek’ in Hengelo heel hard te gaan lopen!”

Nadine Visser tijdens de FBK Games

Foto: FBK Games

Brianne McNeal: ‘Ik kijk uit naar het publiek tijdens de FBK Games’

Brianna (Rollins-)McNeal, 27 jaar geleden geboren in Miami, Florida, USA heeft een staat van dienst waar je u tegen zegt. Haar wereldtitel in Moskou in 2013 was een passend vervolg op de ongelofelijk snelle tijd van 12.26 die ze eerder die zomer neerzette, een Amerikaans record toentertijd. De kroon op haar carrière was echter de olympische titel van 2016 in Rio de Janeiro. Vorig jaar liep ze nog 12.38 en won vier Diamond Leaguewedstrijden. Ze was toen ook in Hengelo, won daar vóór Visser en kijkt uit naar een nieuw optreden: “Ik kijk er naar uit om op 9 juni om weer op de FBK Games uit te mogen komen en voor het Nederlandse publiek te mogen strijden tijdens de battle met Nadine.”

‘Een olympisch kampioene aan de start biedt altijd iets extra’s’

Ellen van Langen is vanzelfsprekend verguld met de komst van McNeal naar Hengelo: ,,Het is geweldig dat we Brianna aan de start hebben en daarmee Nadine de allerbeste tegenstandster kunnen bieden die er is. Het is voor Nadine een prachtige opstap in aanloop naar de WK Atletiek.”

‘Battle zonder weerga’

Ook meeting-director Hans Kloosterman reageert enthousiast: ,,Met Nadine en Brianna hebben we een battle zonder weerga. Twee wereldtoppers over de horden voor de eretribune, ik kijk daar echt naar uit.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest