Susan Krumins ambassadeur van Stichting Zevenheuvelenloop

door 16 mei, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Susan Krumins ambassadeur Stichting Zevenheuvelenloop

Susan Krumins en de Stichting Zevenheuvelenloop gaan een samenwerking aan tot en met de NN Zevenheuvelenloop van 2020. Krumins treedt op als ambassadeur van de Stevensloop, Marikenloop en NN Zevenheuvelenloop. De Stichting Zevenheuvelenloop ondersteunt de geboren Nijmeegse hardloopster op weg naar de Olympische Spelen in Tokio.

Motiveren

Susan Krumins en Stichting Zevenheuvelen zetten zich samen in om mensen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven. De motivatie voor het hardlopen die Krumins al vanaf haar eerste deelname in 1995 aan de Mini Zevenheuvelenloop opdeed, wil ze nu doorgeven aan kinderen én volwassenen.

Susan Krumins: “Ik vind het een hele eer dat ik ambassadeur mag zijn en kijk uit naar deze samenwerking met de Stichting Zevenheuvelenloop. Het geeft me rust om deze ondersteuning te hebben richting Tokio. Ik hoop samen met de stichting zoveel mogelijk mensen te inspireren om hard te lopen en gezond te leven.”

Krumins begon haar hardloopcarrière bij het Seven Hills Running Team (SHRT). De voorganger van het huidige talententeam Team Zevenheuvelen dat wordt ondersteund door Stichting Zevenheuvelenloop. In 2016 verwezenlijkte Krumins het doel van SHRT-oprichter Has van Cuijk om ooit een winnaar van de NN Zevenheuvelenloop in huis te hebben. In hetzelfde jaar trad Krumins aan op de Olympische Spelen en behaalde daar een achtste plaats op de 5000 meter. In 2018 baarde de 32-jarige loopster opzien door met enorm doorzettingsvermogen de zilveren medaille te pakken op het EK 10.000 meter in Berlijn.

Trainen samen met Susan Krumins

Op zondag 16 juni kunnen zowel beginnende als gevorderde hardlopers samen met Susan Krumins trainen. Krumins verzorgt dan een workshop looptechniek tijdens de inspirerende dag over hardlopen ‘Overwin de Heuvels’. Naast de persoonlijke training van de wereldtopper, krijgen deelnemers ook workshops over voeding, mentale veerkracht en ademhalen. Overwin de Heuvels helpt lopers op weg naar een succesvolle Zevenheuvelennacht en/of NN Zevenheuvelenloop. Deelname, inclusief startnummer voor de Zevenheuvelennacht of NN Zevenheuvelenloop, kost 89 euro. Aanmelden kan door te mailen naar overwindeheuvels@zevenheuvelenloop.nl.

Marikenloop

Krumins start aanstaande zondag bij de Marikenloop. Hier doet ze een gooi naar haar tweede overwinning op de 5 kilometer van de grootste ladiesrun van Nederland. In 2013 wist zij de 5 kilometer te winnen in het huidige parcoursrecord (15.43). Krumins deed als 16-jarige juniore mee aan de allereerste editie van de Marikenloop en werd toen derde in 17.26. Een jaar later werd ze tweede in 17.42.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!