Sifan Hassan kijkt uit naar recordpoging tijdens FBK Games

door 7 jun, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Sifan Hassan tijdens FBK Games

Foto: FBK Games

Sifan Hassan, één van de paradepaardjes van de Nederlandse atletiek, is weer in het land en staat aan de vooravond van een aanval op het Europees record op de 5000m tijdens de FBK Games in Hengelo deze zondag.

Hassan stond vrijdagochtend de pers te woord in de NS Business Lounge op Schiphol na aankomst van een lange vlucht, die haar van haar huidige woonplaats Portland (Oregon, Verenigde Staten) naar Nederland bracht. In Portland traint ze onder topcondities die haar geboden worden door haar sponsor NIKE en het Oregon Project en maakt ze de laatste jaren grote stappen. Ze behoort alweer een tijdje tot de absolute wereldtop.

Sifan Hassan tijdens FBK Games

Foto: FBK Games

Sifan: “Ik kom nu net aan uit Portland waar ik mij de afgelopen twee maanden heb voorbereid op mijn zomerseizoen. Ik heb in China al twee wedstrijden gelopen op wat kortere afstanden om aan mijn snelheid te werken en heb de laatste weken vooral uitgebouwd voor meer volume. Dit heb ik nodig op de langere afstanden.”

Het huidige Europees record op de 5000m staat op eigen naam, nadat Hassan vorig jaar een tijd van 14:22.34 neerzette tijdens de IAAF Diamond League in Rabat. “Ik hoop dit record zondag aan te kunnen scherpen voor eigen fans. Het is voor mij elk jaar heel speciaal om in Hengelo voor de Nederlandse fans te kunnen lopen en ik wil dus graag iets bijzonders laten zien.”

Tijdens de recordpoging wordt Hassan niet alleen bijgestaan door de traditionele hazen, maar ook door de “Wavelight”. In de binnenbaan is een stroom van lampjes geïnstalleerd, die in een golf meebewegen op het vooraf ingestelde tempo van het Europees record. Zo is het voor de atleten, maar ook voor de fans in het stadion heel zichtbaar of het record binnen handbereik is. Sifan Hassan: “Ik ben heel benieuwd naar deze innovatie en hoe mij dat gaat helpen tijdens de race. Ik denk dat het heel goed is om zulke dingen toe te passen in onze sport en dat het bijdraagt aan de sfeerbeleving in het stadion.”

De FBK Games vinden plaats op 9 Juni in het FBK Stadion in Hengelo.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

12 Marathons lopen in een jaar voor het goede doel

12 Marathons lopen in een jaar voor het goede doel

Henny Rietveld (51) heeft een bijzonder doel:  hij wil in 12 maanden tijd  12 marathons volbrengen in 12 verschillende provincies. Met deze actie zet hij zich in voor KWFk ankerbestrijding. Een uitzondering is op 10 september 2022 waar Henny i.p.v....

The North Face presenteert: Free to Run

The North Face presenteert: Free to Run

Op 10 september 2021 stond Stephanie Case aan de startlinie van een van de meest slopende ultra-afstandsraces ter wereld: TOR450. 155 uur later, met 450 afgelegde kilometers en meer dan 32.000 meter hoogteverschil achter de rug op slechts 4,5 uur...

Pin It on Pinterest