Atletiekbond IAAF krijgt nieuwe naam en logo

door 10 jun, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De International Association of Athletics Federations (IAAF) krijgt eind dit jaar een nieuwe naam en logo, dit maakte de IAAF gisteren bekend.

Direct na de WK atletiek in Doha zal de IAAF verder gaan onder de naam World Athletics. De nieuwe naam bouwt voort op de vernieuwing die de atletiekbond de afgelopen jaren heeft ondergaan. Het moet gaan zorgen voor een ​​moderner, creatiever en positiever gezicht voor de sport.

Oorspronkelijk werd de IAAF opgericht in 1912, in Stockholm, met de naam ‘International Amateur Athletics Federation’. In 2001 verdween de term ‘Amateur’ uit de naam en werd het International Association of Athletics Federation.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!