Groningen kleurt Eerste Pinksterdag roze bij 12e editie Ladiesrun

door 10 jun, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De binnenstad van Groningen vulde zich tijdens Eerste Pinksterdag met veelal in roze outfits geklede hardloopsters. 1.500 dames deden mee aan een 12e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen, een loop speciaal voor vrouwen. Het evenement steunt daarbij de Stichting Pink Ribbon en haalde hiervoor een geweldig bedrag op van € 13.000,-.

Ladiesrun Groningen Pink Ribbon

Nog voordat de warming up van de 5 km begon op de Vismarkt, maakte de organisatie bekend dat er ook dit jaar een geweldig bedrag voor Pink Ribbon is opgehaald van € 13.000. Met dit bedrag kan Pink Ribbon meer borstkankeronderzoek mogelijk maken en zich nog beter inzetten voor de strijd tegen borstkanker. Het bedrag komt van donaties die deelneemsters aan de GasTerra Ladiesrun Groningen hebben gedaan bij hun inschrijving aangevuld met bijdragen die zijn binnengekomen via het Pink Ribbon actieplatform, waar de loopsters zich konden laten sponsoren.

Ladiesrun Groningen warming-up

Na de warming up, die werd verzorgd door Curves dé sportschool voor vrouwen in de stad, stonden er meer dan 700 dames klaar om van start te gaan voor de 5 km. Het startschot werd gegeven door Annie Kriszt, CEO van GasTerra; “Wij vinden het enorm belangrijk om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan onze gemeenschap in en rondom Groningen. Bijzonder trots is GasTerra daarom op al die vrouwen die meedoen aan de GasTerra Ladiesrun Groningen. En trots zijn wij ook, omdat we dit event in Groningen mogen sponsoren.”

2,5 km

Om 14:30 uur maakten de tweede groep dames zich klaar voor de 2,5 km. Deze werden aangemoedigd door Mascotte Charlie van Pathé. Speciaal voor de snelste lopers van de 2,5 km was er namelijk een leuk Pathé pakket te winnen! Een half uur later klonk het startschot voor deelnemers aan de 7,5 km en 10 km. Het parcours leidde de loopsters ook dit jaar weer door hartje Groningen en het groene Noorderplantsoen. Onderweg werden de deelneemsters aangemoedigd met swingende beats van DJ’s.

Ladiesrun Groningen winnares Yasmin Hillebrink 5 kilometer

5 en 10 kilometer

Op de 5 kilometer kwam Yasmin Hillebrink als eerste binnen in een tijd van 17:44, gevolgd door Team4Mijl lid Ellen Jansen (17:59) Op de 2,5 kilometer werd Dora Mohr (11:08) eerste. De snelste dame op de 7,5 km was Marieke Falkmann (30:24) en de eer voor de snelste atlete op de 10 km ging naar voor Lianne Welt (40:25). De snelste Businessrun deelnemer werd Menke Knol van Team Univé Noord-Nederland. De atletes zijn zichtbaar blij met hun gewonnen trofee en speciaal Welnesspakket van Welnessresort de Waterlelie.

Toch gaat het bij de Ladiesrun niet alleen maar om de tijd. Meedoen is even belangrijk, daarom kregen alle deelnemers aan de GasTerra Ladiesrun Groningen een welnessbon voor 2e persoon gratis van de Waterlelie.
Projectmanager Michelle Mencke kijkt met voldoening terug op de 12e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen: “Fantastisch om alle dames met een glimlach over de finish te zien komen en met trots hun medaille te zien dragen. Daarbij blijft het een bijzonder evenement door de vele deelnemers die met een persoonlijk verhaal meedoen o.a. voor Pink Ribbon. Hiervoor wil ik alle deelnemers, donateurs en supporters uiteraard ook hartelijk voor bedanken!”

Uitslagen

2,5 kilometer

 1. Dora Mohr (11:08)
 2. Anouk Huisman (11:33)
 3. Julia Den Hartog (12:00)

5 kilometer

 1. Yasmin Hillebrink (17:44)
 2. Ellen Jansen (17:59)
 3. Jolien de Waard (18:31)

7,5 kilometer

 1. Marieke Falkmann (30:24)
 2. Christien Koning (33:04)
 3. Michelle Kroezen (35:12)

10 kilometer

 1. Lianne Belt (40:25)
 2. Johanna Lorenz 2188  (41:09)
 3. Hernandez Alejandra (44:09)

Business Run

 1. Menke Knol (19:49)
 2. Erika Broekema (21:46)
 3. Rowan Jans (22:28)
Tags: Ladiesrun

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest