Veel topatleten zaterdag in Nijmegen, Susan Krumins meldt zich ziek

door 13 jun, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Aankomende zaterdag 15 juni zullen vele nationale en internationale topatleten en top para-atleten de atletiekbaan in Nijmegen Brakkenstein betreden tijdens het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Para-atletiek en Next Generation Athletics (NGA).

Tijdens het ONK Para-Atletiek zullen atleten vanuit maar liefst zes verschillende landen de baan betreden. Vanuit Nederland zullen onder andere Marlene van Gansewinkel (wereldrecordhouder 100 meter T64), Lara Baars (kogel discus), Levi Vloet (sprinter) en Kenny van Weeghel (wheeler) in Nijmegen strijden om podiumplekken.

Als de laatste wedstrijden van het ONK Para-atletiek gelopen zijn, zullen de atleten van Next Generation Athletics de baan gaan betreden. NGA staat in Nederland bekend als één van de grootste limiet-atletiekwedstrijden: atleten komen naar Nijmegen met als doel het behalen van limieten voor het WK Atletiek dat eind dit jaar in Doha plaatsvindt en/of de Olympische Spelen die volgend jaar in Tokyo plaatsvinden. Wereldwijd komen atleten naar Nijmegen om hun doel te bereiken zaterdagavond tijdens NGA. Zo komt er onder andere een team van Nic Bideau met 18 atleten vanuit Australië naar Nederland, maar zullen er ook vele nationale toppers aan de start staan. 

Eventmanager Bram Som streeft naar het begrijpelijk maken van atletiek voor het brede publiek: “De races tijdens NGA zijn gefocust op het behalen van limieten, daarmee ligt het tempo heel hoog en is het niet altijd duidelijk voor publiek waar de atleten nu precies naar op weg zijn. Het gaat tijdens NGA niet hoofdzakelijk om een podiumplek, maar juist om het lopen van een bepaalde tijd. Met technologische innovatie #WAVELIGHT die vandaag weer in de baan geïnstalleerd wordt willen we de races en limiettijden continu inzichtelijk maken voor het publiek”.

De afstanden bij NGA variëren van 800 meter tot 10.000 meter. Tony van Diepen, die tijdens het EK Indoor een bronzen medaille wist te pakken op de 400 meter gaat op zoek naar een snelle 800 meter. Atleten Richard Douma, Robin van Riel, Bram Anderiessen en Nijmegenaar Mike Foppen gaan met elkaar en de limiet de strijd aan op de 1500 meter en net als vorig jaar zal er ook weer een 3000 meter steeple chase (vrouwen) op het programma staan. 

Susan Krumins ziek

De Nijmeegse topatlete Susan Krumins, tevens ambassadeur van NGA, zal helaas niet aan de start van haar thuiswedstrijd staan. Krumins is ziek geweest en heeft hierdoor teveel training gemist om fit aan de start te staan. Krumins baalt van het moeten maken van deze beslissing: “Ik heb er alles aan gedaan om wel op tijd wedstrijdfit te zijn, omdat ik dolgraag voor eigen publiek de limiet had willen lopen, maar dat is niet gelukt. Ik zal er zaterdag wel bij zijn om andere lopers te supporten en natuurlijk fans te ontmoeten tijdens #NGA2019”.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!