Veel topatleten zaterdag in Nijmegen, Susan Krumins meldt zich ziek

door 13 jun, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Aankomende zaterdag 15 juni zullen vele nationale en internationale topatleten en top para-atleten de atletiekbaan in Nijmegen Brakkenstein betreden tijdens het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Para-atletiek en Next Generation Athletics (NGA).

Tijdens het ONK Para-Atletiek zullen atleten vanuit maar liefst zes verschillende landen de baan betreden. Vanuit Nederland zullen onder andere Marlene van Gansewinkel (wereldrecordhouder 100 meter T64), Lara Baars (kogel discus), Levi Vloet (sprinter) en Kenny van Weeghel (wheeler) in Nijmegen strijden om podiumplekken.

Als de laatste wedstrijden van het ONK Para-atletiek gelopen zijn, zullen de atleten van Next Generation Athletics de baan gaan betreden. NGA staat in Nederland bekend als één van de grootste limiet-atletiekwedstrijden: atleten komen naar Nijmegen met als doel het behalen van limieten voor het WK Atletiek dat eind dit jaar in Doha plaatsvindt en/of de Olympische Spelen die volgend jaar in Tokyo plaatsvinden. Wereldwijd komen atleten naar Nijmegen om hun doel te bereiken zaterdagavond tijdens NGA. Zo komt er onder andere een team van Nic Bideau met 18 atleten vanuit Australië naar Nederland, maar zullen er ook vele nationale toppers aan de start staan. 

Eventmanager Bram Som streeft naar het begrijpelijk maken van atletiek voor het brede publiek: “De races tijdens NGA zijn gefocust op het behalen van limieten, daarmee ligt het tempo heel hoog en is het niet altijd duidelijk voor publiek waar de atleten nu precies naar op weg zijn. Het gaat tijdens NGA niet hoofdzakelijk om een podiumplek, maar juist om het lopen van een bepaalde tijd. Met technologische innovatie #WAVELIGHT die vandaag weer in de baan geïnstalleerd wordt willen we de races en limiettijden continu inzichtelijk maken voor het publiek”.

De afstanden bij NGA variëren van 800 meter tot 10.000 meter. Tony van Diepen, die tijdens het EK Indoor een bronzen medaille wist te pakken op de 400 meter gaat op zoek naar een snelle 800 meter. Atleten Richard Douma, Robin van Riel, Bram Anderiessen en Nijmegenaar Mike Foppen gaan met elkaar en de limiet de strijd aan op de 1500 meter en net als vorig jaar zal er ook weer een 3000 meter steeple chase (vrouwen) op het programma staan. 

Susan Krumins ziek

De Nijmeegse topatlete Susan Krumins, tevens ambassadeur van NGA, zal helaas niet aan de start van haar thuiswedstrijd staan. Krumins is ziek geweest en heeft hierdoor teveel training gemist om fit aan de start te staan. Krumins baalt van het moeten maken van deze beslissing: “Ik heb er alles aan gedaan om wel op tijd wedstrijdfit te zijn, omdat ik dolgraag voor eigen publiek de limiet had willen lopen, maar dat is niet gelukt. Ik zal er zaterdag wel bij zijn om andere lopers te supporten en natuurlijk fans te ontmoeten tijdens #NGA2019”.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Pin It on Pinterest