Technologische innovatie helpen vele atleten naar limiet tijdens Next Generation Athletics

door 16 jun, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Next Generation Athletics

Zaterdagavond 15 juni vond de 20e editie van Next Generation Athletics (NGA) plaats. Meer dan 300 atleten van over de hele wereld kwamen naar Nijmegen om te jagen op limieten. Limieten voor het EK <20, EK <23, WK en Olympische Spelen met behulp van technologische innovatie #WAVELIGHT.

De avond werd afgetrapt met een jacht naar het persoonlijke record van Gert-Jan Liefers op de 3000 meter. Onder andere Liefers zelf ging de strijd aan met een team van in totaal 3 personen. Andere deelnemers aan de estafetterun werden ingevlogen vanuit Nijmeegse talentenploeg Team Zevenheuvelen. Uiteindelijk wisten de heren van de selectie van Team Zevenheuvelen, Youri Pessy, Jorrit Cleij en Wouter Dilling, de winst te pakken.

Over het algemeen was de 1500 meter de meest succesvolle afstand op de avond met 6 limieten. De Nederlandse Ellen van Doorn, Rick van Riel en Noah Baltus wisten de limiet te lopen voor het EK onder 20 jaar dat in juli plaats zal vinden in Boras, Zweden. Bram Anderiessen pakte op dezelfde afstand de limiet voor het EK <23 dat in juli in Gavle (Zweden) plaatsvindt. Tony van Diepen, de nummer drie van Europa, verbeterde zijn PR op zijn minst favoriete afstand, de 800 meter met ruim een seconde naar 1.46,90 minuten.

Op de langere afstanden wist Max Polak het limiet op de 5000 meter te pakken. Polak liep in een tijd van 14.27,38 minuten zichzelf een vrijkaart naar het EK <23. Zweedse atlete, die bij Nijmeegse ploeg Team Zevenheuvelen traint onder leiding van Joshua Mols, Julia Samuelsson plaatste zich op de steeple chase voor het EK <23. 

Op de vraag of technologische innovatie #WAVELIGHT een positieve invloed heeft gehad op de wedstrijd, reageert eventmanager Bram Som besluitvast: “Voor zowel atleten als publiek is de #WAVELIGHT een mooie toevoeging aan de avond. Publiek kan continu zien in hoeverre de atleten op schema lopen en daarmee specifiek atleten aanmoedigen, terwijl atleten zichzelf door de elektronische haas kunnen laten begeleiden in hun strijd naar de limiet”. 

Krumins niet wedstrijdfit

NGA’s boegbeeld Susan Krumins moest zich enkele dagen voor de wedstrijd afmelden in verband met een opgelopen parasiet tijdens haar trainingsstage in de Verenigde Staten, waardoor ze niet wedstrijdfit aan de start kon staan. Krumins: “Momenteel merk ik dat mijn lichaam niet fit is en ik niet klaar ben om fatsoenlijke trainingen te lopen. Zolang de trainingen niet goed gaan, behoort een wedstrijd zeker niet tot de mogelijkheden. Ik ben blij dat het WK Atletiek dit jaar later valt, zodat ik nog voldoende tijd heb om me hierop voor te bereiden”. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tijdschema WK Indoor Atletiek 2024 Glasgow

Tijdschema WK Indoor Atletiek 2024 Glasgow

De WK Indoor Atletiek vinden plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart 2024 in Schotland (Glasgow). RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de WK Indoor Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en hoef je niks te...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest